ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ
Το πολιτιστικό κέντρο του δήμου Πετρούπολης, ιδρύθηκε το 1978 και έχει έδρα την Πετρούπολη. Οι υποδομές του είναι θέατρο, βιβλιοθήκη, υπαίθριοι πολιτιστικοί χώροι, δημοτικές αίθουσες εκδηλώσεων, κινηματογράφος. Έχει υποδομές για την εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες.
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΦΟΡΕΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Το Δ.Σ αποτελείται από 34 άτομα. Υπεύθυνη είναι η κ Πουλογιαννοπούλου η αντιδήμαρχος.7 άτομα συνεργάζονται για το πολιτιστικό έργο του δήμου και 2 άτομα εργάζονται εθελοντικά στη κεραμική.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Οι τομείς που δραστηριοποιείται ο φορέας είναι: η δραματική σχολή , ο αθλητισμός, η κεραμική, η αγιογραφία , το μπαλέτο ,λάτιν, το θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων και παιδιών, η φωτογραφία, η βιβλιοθήκη, η φιλαρμονική, το ωδείο, και οι χορωδίες. Τακτικές είναι το μπαλέτο, ο κινηματογράφος, το θεατρικό, όλα τα μαθητικά φεστιβάλ που γίνονται και όλες οι υπόλοιπες είναι περιοδικές, διεξάγονται όλο το χρόνο αλλά κυρίως θερινούς μήνες. Η συχνότητα των πολιτιστικών εκδηλώσεων είναι καθημερινή και εβδομαδιαία και υπάρχει ποικιλία ως προς τη θεματολογία τους. Υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις που απευθύνονται σε ΑΜΕΑ, παιδιά, ηλικιωμένους και οικονομικά ασθενέστερους και έχουν μεγάλη απήχηση στους δημότες καθώς η πρόσβαση των πολιτών είναι πολύ εύκολη με τα ΜΜΜ.
ΚΟΙΝΟ-ΑΠΗΧΗΣΗ
Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες από τα 4 έτη ζωγραφική μέχρι χορευτικά στα ΚΑΠΗ. Υπάρχει αύξηση συμμετοχής στα πολιτιστικά δρώμενα λόγω κρίσης και το ενδιαφέρον των πολιτών στις εκδηλώσεις είναι πολύ μεγάλο. Στο χορό παρατηρείται μεγαλύτερη συμμετοχή. Το κοινό ενημερώνετε για τις δραστηριότητες του δήμου μέσω του ίντερνετ, των αφισών και των φυλλαδίων του δήμου. Οι δραστηριότητες αυτές αναβαθμίζουν την περιοχή σε κοινωνικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό επίπεδο.
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Ο πολιτιστικός σύλλογος χρηματοδοτείται από επιχορηγήσεις και συνδρομές αλλά η χρηματοδότησή του δεν είναι επαρκής. Στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται δεν υπάρχει αντίτιμο και εν μέσω της κρίσης ο δήμος θα έπρεπε να παρέχει δωρεάν είσοδο σε άτομα που δυσχεραίνονται.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων προσαρμόζεται ανάλογα με την οικονομική συγκυρία, μειώθηκε το αντίτιμο λόγω κρίσης. Ο συνήθης απαιτούμενος χρόνος για τη προετοιμασία μιας πολιτιστικής εκδήλωσης είναι 20 μέρες και το κόστος τους είναι πολύ οικονομικό. Δεν εντάσσονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Δήμου. Υπάρχει μελλοντικό πλάνο σχετικά με τα πολιτιστικά δρώμενα, μαθητικό φεστιβάλ, θέατρο και κινηματογράφος. Υπάρχει ένα οικόπεδο αλλά δεν υπάρχει χρηματοδότηση για να δημιουργηθούν νέοι χώροι. Υπάρχει συνεργασία με το φεστιβάλ της Φιλιπούπολης με το χορευτικό, τη κινητογραφική λέσχη, το φεστιβάλ Δράμας και ντοκιμαντερ Θεσσαλονίκης καθώς και το ωδείο. Δεν υπάρχει συμμετοχή σε διεθνή δίκτυα και ενώσεις. Υπάρχει προσπάθεια για συνεργασία με τους γύρω δήμους Αιγάλεω, Περιστέρι, Ίλιον. Η πολιτιστική πολυμορφία αφορά σε μεγάλο βαθμό το δήμο και υπάρχουν εκδηλώσεις ανάλογες. Υπάρχει μέριμνα πολιτικής προστασίας γίνεται καθαρισμός του άλσους Πετρούπολης με τους προσκόπους κ 4 σχολεία της Πετρούπολης.
ΔΙΚΤΥΩΣΗ
Ο δήμος συνεργάζεται με το χορευτικό της Πάτμου κ της Κορίνθου και με άλλους ΟΤΑ αλλά δεν συνεργάζεται με το εξωτερικό και θεωρεί απαραίτητη τη δικτύωση με τους γειτονικούς ΟΤΑ.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος είναι τα οικονομικά και θα μπορούσε να λυθεί με περισσότερη χρηματοδότηση. Υπάρχει έλλειψη ενός επίσημου οργάνου συμβουλευτικού, καθοδηγητικού, και συντονιστικού γιατί στο πολιτιστικό προϊόν δεν δίνουν τίποτα και το Υπουργείο Πολιτισμού δεν γνωρίζει τι γίνεται, πρέπει να δει την προσπάθεια και να χρηματοδοτεί ανάλογα με τη δράση. Το υπάρχον εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό αξιοποιείται κατάλληλα σε επίπεδο συμβουλευτικό, γίνονται σεμινάρια για τη συνεχή επιμόρφωση και βελτίωση των εργαζομένων. Υπάρχει ανάγκη πρόσληψης επιστημονικού προσωπικού σε μόνιμες θέσεις εργασίας και όχι 8μηνα και 4μηνα.Έχουν γίνει έρευνες με στόχο τη διαπίστωση των αναγκών και των επιθυμιών των πολιτών.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Αποδέχεται τη πρόταση για αύξηση των κρατικών χρηματοδοτήσεων καθώς και τη δημιουργία δομών για την επιμόρφωση και τη κατάρτιση. Ο δήμος πιστεύει ότι ο πολιτισμός είναι καθοριστικός και γεννάει πολιτισμό. Αυτό φαίνεται από τις μπάντες των σχολείων, τα θεατρικά, τα χορευτικά και ότι γίνεται γενικά στο δήμο μεταφέρεται στα σχολεία. Η κατάλληλη πολιτιστική πολιτική για την ανάπτυξη της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης του τοπικού πληθυσμού και της πόλης γενικότερα είναι η χρηματοδότηση δράσεων και η στήριξη από την τοπική εξουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης.
ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ,ΔΙΚΤΥΑ,ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ,ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
αντικείμενο της εκδήλωσης. Υπάρχουν και εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα όπως κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο και το κέντρο γυναικών Ιλίου που έχει το τσάι της αγάπης για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Οι εκδηλώσεις έχουν πρωτοτυπία και υπάρχει προσπάθεια για διεύρυνση πεδίων συνεργασίας με το ΕΣΠΑ, την περιφέρεια και μ άλλους δήμους. Υπάρχει οργανωμένη καλλιτεχνική παραγωγή από τη θεατρική ομάδα και το ωδείο αλλά όχι με άλλους ευρωπαϊκούς δήμους. Υπάρχουν εκδηλώσεις που προορίζονται για καθηγητές, παιδιά και ηλικιωμένους, γίνεται συνεργασία με ιδρύματα και συλλόγους και τιμά τους μεγάλους καλλιτέχνες και λογοτέχνες. Προωθείται η ανάδειξη ντόπιων καλλιτεχνών και ταλέντων γίνονται εκδηλώσεις για κάθε περίσταση και έχει περισσότερο κόσμο στο πολιτιστικό Σεπτέμβρη, τα Ίλια και το καρναβάλι. Ενημερώνεται ο δήμος για τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των πολιτιστικών δράσεων. Οι εντυπώσεις του κοινού γνωστοποιούνται απ το βιβλίο εντυπώσεων και το facebook ,οι εκδηλώσεις διαφημίζονται με το ραδιόφωνο. Η μεγαλύτερη ήταν η λευκή νύχτα που είναι ευρωπαϊκός θεσμός, τα μαγαζιά μένουν ανοιχτά όλη νύχτα και είχε 50000 κόσμο. Οι εκδηλώσεις προσαρμόζονται στην εκάστοτε εποχή και τα ενδιαφέροντα, γίνεται ευαισθητοποίηση μέσω αυτών για ευαίσθητα κοινωνικά θέματα. Ο δήμος δεν είναι τουριστικός.
Να έρθει το πολιτιστικό προϊόν κοντά στους δημότες και έχει επιτευχθεί από τη συμμετοχή των δημοτών στα τμήματα.
1.ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΣ;
Να έρθει το πολιτιστικό προϊόν κοντά στους δημότες και έχει επιτευχθεί από τη συμμετοχή των δημοτών στα τμήματα του δήμου.
2.ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ;ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ;
Ναι, έχει κατορθωθεί μεγάλη συμμετοχή των δημοτών.15000 εισιτήρια του δημοτικού κινηματογράφου και 15000 εισιτήρια στις δράσεις πολιτισμού του δήμου.
3.ΣΕ ΤΙ ΒΑΘΜΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΥΠΑΡΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ;
Απαραίτητη, για την πνευματική ανάπτυξη κάθε ανθρώπου.

4.ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ;
Ναι
5.ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ;
Ναι
6.ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ;
Φυσικά
7.ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ;
Ναι
8.ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ;
Όχι
9.ΕΙΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΤΕ;
Αν γίνεται
10.ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ Μ’ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ,Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΑΣ ΔΡΑΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Η ΕΛΛΙΠΗΣ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ;
Ικανοποιητική και είναι ο μόνος δήμος που έχει διατηρήσει τις δομές του και δεν τις έχει παραχωρήσει σε ιδιώτες.
11.ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΚΥΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ;
Ναι
12.ΠΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΣ; ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ;
Η συμμετοχή είναι ικανοποιητική.
13.ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Ή ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ;
Δίνεται μέσω των ξένων συγκροτημάτων.
14.ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ;
Πολύ ικανοποιητικά
15.ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ;
Όχι, υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή από την πλευρά των δημοτών και περισσότερες εκδηλώσεις από την πλευρά του δήμου.
16.ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ;
Όχι αντίθετα είναι αυξημένη, λόγω οικονομικής κρίσης.
17.ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΤΕ ‘ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ’ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΧΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ Ή ‘ΠΕΡΙΤΤΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ’;
Περισσότερο αναγκαία από ποτέ.
18.ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ, ΤΩΝ ΗΘΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ. ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΩΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΙΣΗ Ή ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΝΟΤΑ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ;
Περνάει κρίση και αυτός. Στο δήμο λειτουργεί συμβουλευτικός σταθμός ψυχολόγων κοινωνικής πρόνοιας δωρεάν για όσους είναι γραμμένους στην κοινωνική πρόνοια.
19.ΠΟΙΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΩΝ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ;
Αφορά όλους τους τομείς του πολιτισμού.
20.ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ;
Βέβαια, η κοινωνική πρόνοια διοργανώνει συλλογή τροφίμων για 1000 οικογένειες, εκδρομές στα καπή, αιμοδοσία, κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο επίσης ο δήμος δεν άφησε να κοπεί το ρεύμα σε κανένα νοικοκυριό.

21.ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Ή ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ;
Υπάρχει πρωτοτυπία κάθε χρόνο γίνεται και κάτι διαφορετικό.
22.ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΠΕΔΙΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ;
Ναι, με τοπικούς γυμναστικούς συλλόγους.

23.ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΣ;
Ναι υπάρχουν DVD με την ιστορία της πόλης ,τα 30 χρόνια του θεάτρου Πέτρα, καθώς και των εκδηλώσεων του ωδείου, των θεατρικών παραστάσεων και των εικαστικών εκθέσεων.

24.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ;
Όχι
25.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ;ΑΝ ΝΑΙ ΤΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ;
Ναι για τα καπή ακόμα είναι δωρεάν η είσοδος στις εκδηλώσεις για τους ανέργους και τα παιδιά.
26.ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;
Ναι
27.ΤΙΜΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ;
Ναι
28.ΦΡΟΝΤΙΖΕΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑΛΕΝΤΑ;
Ναι μέσα από τα συγκροτήματα των σχολείων, τις παρουσιάσεις ποιητών και ντόπιων λογοτεχνών.
29.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ (ΠΑΣΧΑ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΛΠ) ΩΣΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ Ή ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ;
Ναι, τα Χριστούγεννα, τις Απόκριες, το καλοκαίρι.
30.ΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ;ΑΥΞΗΣΑΤΕ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;
Ναι, το καλοκαίρι.
31.ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ;ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΣΤΕ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ;
Από τις προτάσεις των δημοτών και την καλλιτεχνική παραγωγή του τόπου
32.ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ;ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ;
Από τη συμμετοχή και τις απόψεις του κόσμου.
33.ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΩΣΤΕ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΣ;
Βέβαια, από όλο τον τύπο τόσο τοπικά όσο και σε όλη την Ελλάδα.
34.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΙΧΕ;
Η συναυλία του Παπακωνσταντίνου στο θέατρο Πέτρας,15000 εισιτήρια.
35.ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΠΟΧΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΦΟΡΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΦΙΑΦΕΡΟΝΤΑ;
Ναι
36.ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ Π.Ε ΓΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ,ΣΥΛΛΟΓΗ ΡΟΥΧΩΝ Ή ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΟΥΣ;
Ναι
37.ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΟΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΣ;
Δεν έχει η Πετρούπολη τουρισμό.

You may also like...