ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

afisa poetry 2006.qxdΔιαγωνισμός ποίησης στην Καλαμαριά

Με κεντρικό σύνθημα: Γίνε το ποίημά σου! “Μάθε το”, “φόρεσέ το”
και “ξήλωσέ το”, επί σκηνής, ο Δήμος Καλαμαριάς πραγματοποιεί
διαγωνισμό ποίησης με τίτλο  «Thess Poetry Slam 2013» την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 , στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο της οδού Χηλής (Χηλής και Τριπόλεως γωνία).

Όσοι θα συμμετάσχουν,  θα απαγγείλουν  από στήθους πρωτότυπη, αδημοσίευτη δουλειά τους, που την υποστηρίζουν αποκλειστικά και μόνο με τους στίχους, τη φωνή, την έκφραση και  το σώμα τους. Η παράσταση του κάθε διαγωνιζόμενου θα διαρκεί  αυστηρά 3 λεπτά και θα γίνει μπροστά σε πενταμελή κριτική επιτροπή και στο κοινό.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν το ποίημά τους, έως τις 15 Μαΐου 2013, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: thess.poetry.slam.2013@gmail.com

Η προκριματική και η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους: Βασίλη Αμανατίδη, Σταύρο Ζαφειρίου, Έλσα Κορνέτη, Ζαφείρη Νικήτα, Τέλλο Φίλη, ενώ στο συντονισμό είναι ο  Γιώργος Κορδομενίδης.

Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώνεται στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων της Λογοτεχνικής Σκηνής, που είναι ένας νέος, φιλόδοξος θεσμός ο οποίος  δημιουργήθηκε πέρυσι, στο πλαίσιο του «Παρά θίν’ αλός», του ανήσυχου φεστιβάλ του Δήμου Καλαμαριάς και προστέθηκε στους ήδη υπάρχοντες άξονες για τη μουσική και τα εικαστικά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η κεντρική διοργάνωση της Λογοτεχνικής Σκηνής θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», στις 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή καταξιωμένων και νεότερων ποιητών και πεζογράφων από τη Θεσσαλονίκη, την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Μέχρι τότε, και προκειμένου ο νέος θεσμός να κάνει πιο αισθητή αλλά και διαρκή την παρουσία του στην πολιτιστική ζωή του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, έχει προγραμματίσει σειρά “προφεστιβαλικών“ εκδηλώσεων.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κομνηνών 58, Τηλ:  2313 314-197, Fax: 2313 314-141

You may also like...