ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου,  συνδιοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, στις 21:00, στο Μέγαρο Μουσικής στην Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» (Κτίριο Μ2).
Η ορχήστρα θα ερμηνεύσει δύο σημαντικά έργα της Μπαρόκ και της Ρομαντικής περιόδου.
Στο πρώτο μέρος θα ακουστεί το έργο Gloria σε Ρε μείζονα RV589 του Antonio Vivaldi, γραμμένο περίπου στα 1716, ένα από τα αντιπροσωπευτικά δείγματα θρησκευτικής μουσικής της εποχής, που αποτελείται από δώδεκα μικρά μέρη, άριες, ένα ντουέτο και πολλά χορωδιακά.
Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας η ορχήστρα θα ερμηνεύσει τις Παραλλαγές Αίνιγμα op.36 του Edward Elgar, γραμμένο το 1899. Το έργο αποτελείται από ένα θέμα και δεκατέσσερις παραλλαγές, κάθε μια εκ των οποίων περιγράφει τον χαρακτήρα κάποιου συγγενικού προσώπου ή φίλου του συνθέτη.
Στη συναυλία συμμετέχουν η σοπράνο Ρωξάνη Παπαδημητρίου και η μέτζο σοπράνο Βίκη Τσιλιακού ενώ μέρος επίσης, παίρνει και η Παιδική Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης με τη μουσική διδασκαλία του Σωτήρη Αλεβίζου.
Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό, 8€ (μαθητικά-φοιτητικά-κάτοχοι κάρτας ανεργίας).

 

You may also like...