ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ 2013»
31 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Οι Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμπληρώνουν, το καλοκαίρι του 2013, 31 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στην πόλη. Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, από 1 έως 31 Ιουλίου.

Προτάσεις συμμετοχής μπορούν να καταθέσουν μόνον θεατρικά σχήματα που απαρτίζονται από επαγγελματίες ηθοποιούς. Τα βασικά κριτήρια επιλογής των παραστάσεων είναι:

α) Η αρτιότητα της παραγωγής.
β) Το γενικότερο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον της πρότασης.
γ) Η ποιότητα προηγούμενων παραστάσεων του σχήματος (εφόσον υπάρχουν).

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν πρόταση συμμετοχής έως και την Παρασκευή 10 Μαΐου  2013, στη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Βασιλίσσης  Όλγας 162 και 25ης Μαρτίου, Τ.Κ. 54645.

Η πρόταση θα πρέπει συνοδεύεται από:

  • Σύντομη περίληψη του έργου (αν δεν είναι γνωστό) και αναφορά στον τρόπο σκηνοθετικής προσέγγισής του.
  • Φωτογραφίες και dvd από την παράσταση, καθώς και σχετικά δημοσιεύματα (εφόσον το έργο έχει ήδη παρουσιαστεί).
  • Συνοπτικά βιογραφικά των συντελεστών και των βασικών ηθοποιών.
  • Στοιχεία για τις προηγούμενες δραστηριότητες του θεατρικού σχήματος (αν δεν είναι νεοσύστατο).

Τα σχήματα που θα επιλεγούν πρέπει να καταθέσουν το αργότερο έως τις 22 Μαΐου 2013 (αν δεν το έχουν κάνει μαζί με την αίτηση) φωτογραφικό υλικό για το έντυπο πρόγραμμα και για τον Τύπο. Η Διεύθυνση Πολιτισμού ενδέχεται να ζητήσει επιπλέον, αν αυτό κριθεί απαραίτητο: καταστατικό σύστασης του σχήματος, αντίγραφα ταυτοτήτων μελών του Σ.Ε.Η. ή τίτλων σπουδών υποκριτικής, βεβαίωση από την Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων σχετικά με την καταβολή των δικαιωμάτων του δημιουργού.

Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης, τηλ. 231331 8213, E- mail: e.tsevekidou@thessaloniki.gr, κ. Φυλακτός Αθανάσιος και κ. Σαχινίδου Χριστίνα.

You may also like...