ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

DSC00189[1]Ένα πενθήμερο γεμάτο γευστικές προτάσεις με παραδοσιακά αλλά και “ψαγμένα” πιάτα, εμπνευσμένα από τοπικά προϊόντα, περιμένουν τους θαμώνες στο δίκτυο γαστρονομικών εξορμήσεων των “Οινοξένεια 2013”, που αποτελείται από 10 εκλεκτά καταστήματα της Αιγιάλειας. Από Δευτέρα 26 έως Παρασκευή 30 Αυγούστου, τα ειδικά επιμελημένα μενού “Οινοξένεια” συνοδευόμενα από τα εξαιρετικά τοπικά κρασιά, επιφυλάσσουν για δύο τυχερά ζευγάρια, από μια πενθήμερη απόδραση στο νησί της Σαντορίνης, μετά από κλήρωση που θα γίνει στην τελετή λήξης των “Οινοξένεια”, το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. στο οινοποιείο της Cavino.
Αναζητήστε τα μενού “Οινοξένεια” στα εξής καταστήματα:

 1. Κτήμα “Αγράμπελη”,  Χατζή Αιγίου (βράδυ)
 2. Εστιατόριο “Ανεμόεσσα”, Ελαιώνας Διακοπτού (μεσημέρι-βράδυ)
 3. Παραδοσιακό Αρχοντικό “Γερο-Φώτη”, Λάκκα Συμπολιτείας (βράδυ)
 4. Δειπνητήριον – Εσθιτήριον “Έπρεπε”, παραλία Αιγίου (μεσημέρι & βράδυ)
 5. Εστιατόριο “Παλιά Αγορά”, έναντι Αρχαιολογικού Μουσείου Αιγίου (μεσημέρι)
 6. Εστιατόριο  “Refrain”,  Άβυθος Συμπολιτείας (μεσημέρι & βράδυ)
 7. Εστιατόριο “Rosa Negra”, παραλία Αιγίου (βράδυ)
 8. Εστιατόριο “Manifesto”, παραλία Αιγίου (βράδυ)
 9. Ψαροταβέρνα “Μαζαράκης”, Λαμπίρι Ερινεού (μεσημέρι & βράδυ)
 10. Εστιατόριο-ψαροταβέρνα “Μουριά”, παραλία Αιγείρας (μεσημέρι & βράδυ)
  Σημειώνεται πως, την Πέμπτη 29 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ. στο “Αρχοντικό του Γερο-Φώτη” στη Λάκκα Συμπολιτείας, ο Δημήτρης Ανδρικόπουλος με την κιθάρα του θα χαρίσει σπάνιες μουσικές στιγμές στους φίλους που θα επιλέξουν να απολαύσουν τα μενού “Οινοξένεια”.
  Τα μενού έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.dikepaigialeias.gr
  Την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε οινοποιεία της Αιγιάλειας και να απολαύσουν εκλεκτές ποικιλίες τοπικών κρασιών σε γιορτινό κλίμα, θα έχουν οι επισκέπτες κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων “Οινοξένεια 2013-Τοπία & Γεύσεις της Αιγιάλειας”, που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας από 24 έως 31 Αυγούστου. Με οδηγούς τους βραβευμένους οινολόγους τοπικών οινοποιείων, οι λάτρεις του κρασιού θα ξεναγηθούν στους χώρους και θα μυηθούν στα μυστικά της οινοποίησης, ενώ τα συμμετέχοντα οινοποιεία θα παρουσιάσουν και εξαιρετικές μουσικές βραδιές. 

  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής events:

   

  • ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ: Δευτέρα 26-8 ανοιχτά για το κοινό από τις 10.00 το πρωί.

  Ώρα 8 μ.μ. Μουσικό Δίπτυχο-All Τime Classics! Βραδιά jazz με την εξαμελή μπάντα Les Notes Noires”. Ανάλαφρες άριες με την σοπράνο Αγγελική Ζωή Καραγκούνη με τη συνοδεία της Εύας Βλαχάκου στο πιάνο.

  • ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ: Τετάρτη 28-8 ανοιχτά για το κοινό από τις 10.00 το πρωί.

  Ώρα 8 μ.μ. Βραδιά jazz με την μπάντα “Drumless Jazz Quartet”

  • CAVINO: Σάββατο 31-8 και ώρα 8.30 μ.μ. Εκδήλωση λήξης ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2013.

  Μουσική βραδιά σε χαλαρή ατμόσφαιρα φιλοξενίας με την μπάντα Trippy Carousel, ενώ παράλληλα θα αναδειχθούν οι νικητές των δύο πενθήμερων ταξιδιών στη Σαντορίνη.
  Το πλήρες πρόγραμμα των “Οινοξένεια 2013” βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.dikepaigialeias.gr
  Την πολυβραβευμένη ταινία-ντοκιμαντέρ “Είδαν τα μάτια μας γιορτές”, σε σενάριο-κείμενα και σκηνοθεσία του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό, στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων “Οινοξένεια 2013” που διοργανώνει για πρώτη χρονιά φέτος η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας και που είναι αφιερωμένες στα αρώματα του οίνου της Αιγιάλειας και στην ανάδειξη τοπίων και γεύσεων της περιοχής.
  “Τα “Οινοξένεια 2013” φιλοδοξούν να αποτελέσουν το πολιτιστικό “αποτύπωμα” της Αιγιάλειας στο χάρτη της χώρας μας, προσδίδοντας στην πανέμορφη περιοχή μας μια ιδιαίτερη ταυτότητα”, τονίζει σε δηλώσεις της η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Βασιλική Ψυχράμη, προσκαλώντας ντόπιους και επισκέπτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις του προγράμματος, απολαμβάνοντας τα φημισμένα και πολυβραβευμένα κρασιά της Αιγιάλειας.
  Η ταινία “Είδαν τα μάτια μας γιορτές” προβάλλει εικόνες της Μεσογείου φτιαγμένες με ψωμί, λάδι και κρασί. Σε ένα γεύμα η ιστορία, η γεωγραφία, η οικονομία, το κλίμα, ο πολιτισμός και οι άνθρωποι της Μεσογείου. Ένας πολιτισμός που διατρέχει ως κοινός τόπος ακόμη και φαινομενικά διαφορετικούς κόσμους όπως η Ελλάδα, η Τουρκία και η Ιταλία.
  Η ταινία έχει αποσπάσει: Βραβείο κοινού, Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2001, 2ο Κρατικό Βραβείο Ποιότητας Ντοκιμαντέρ 2001, Βραβείο – Διεθνές Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Κινηματογράφου,  Teramo 2000.

  Πρόγραμμα Προβολών:

  • Δευτέρα 26 Αυγούστου και ώρα 20.30, Υπαίθριο Θεατράκι Άλσους Χρυσαμπέλων Δ.Ε. Αιγείρας, με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελοκήπων. Ακολουθεί Μουσική Βραδιά: σκοποί και τραγούδια από την παράδοση της Ελλάδας και της Αν. Μεσογείου με ταμπουράδες & κρουστά!
  • Τρίτη 27 Αυγούστου και ώρα 21.00, Σκαλάκια Φιλοποίμενος, Αίγιο.
  • Παρασκευή 30 Αυγούστου και ώρα 21.00, Αίθουσα Πολιτιστικού & Αθλητικού Συλλόγου Λάκκα Συμπολιτείας «Ο Άγιος Αθανάσιος»

   Το πλήρες πρόγραμμα των “Οινοξένεια 2013” έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.dikepaigialeias.gr

You may also like...