ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ “Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ” 2014

xoroi_venezouelaΜε μεγάλη επιτυχία και μεγάλο αριθμό παρευρισκομένων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας «Γιάννης Δομνάκης», επίδειξη παραδοσιακών χορών από τη Βενεζουέλα και την Ελλάδα, με στόχο τη συνέχιση της ενδυνάμωσης των δεσμών που ενώνουν τους δύο λαούς και τη συνέχιση της προώθησης των πολιτιστικών ανταλλαγών.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας στην Ελλάδα και το Δήμο Νέας Ιωνίας, στο πλαίσιο της 2ης Ετήσιας Πολιτιστικής  Εκδήλωσης «Η Βενεζουέλα στην Ελλάδα». H χορευτική ομάδα “Venezuela y Danza” παρουσίασε παραδοσιακούς βενεζουελάνικους χορούς, όπως τον χορό Καλίψο (Calipso) της περιοχής Καγιάο και τον χορό Χορόπο (Joropo), ενώ ξεχωριστή εμφάνιση έκανε ο Σύλλογος Κρητών Νέας Ιωνίας, στο πλαίσιο ανταλλαγής πολιτιστικών στοιχείων ανάμεσα στους δυο λαούς.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης, ο Πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα κ. Φαρίντ Φερνάντες, ο Πρέσβης της Κούβας Οσβάλντο Κομπάτσο, o Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Κρητών Ν. Ιωνίας κ. Εμμανουήλ Στρατής και αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι της περιοχής, εκπρόσωποι εθνικοτοπικών σωματείων, καθώς και πλήθος κόσμου.

You may also like...