Δελτίο Τύπου Φεστιβάλ Ολυμπίας – Save the dates! (27/11-12/12)

Tο Φεστιβάλ Ολυμπίας και η Camera Zizanio φέτος δίνουν ραντεβού στο… σπίτι τους: τον Πύργο και την Αμαλιάδα. Και αμέσως μετά ταξιδεύουν online σε όλη την Ελλάδα!
 
Η μεγάλη γιορτή του παιδικού και εφηβικού κινηματογράφου, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπιας για Παιδιά και Νέους, ένα απο τα σημαντικότερα φεστιβάλ του είδους του στον κόσμο, επιστρέφει στις αίθουσες στις 27 Νοεμβρίου-4 Δεκεμβρίου, αλλά και στο διαδίκτυο στις 4-12 Δεκεμβρίου, μετά την μεγάλη επιτυχία των περσυνών online προβολών που “αγκάλιασαν” μικροί και μεγάλοι σε όλη την επικράτεια.
Φέτος, στα διαγωνιστικά προγράμματα του 24ου Φεστιβάλ Ολυμπίας και της 21ης Camera Zizanio, εκπροσωπούνται συνολικά 70 χώρες: 35 ευρωπαϊκές και 35 από τον υπόλοιπο κόσμο –αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού.
 
Η έναρξη του Φεστιβάλ στον Πύργο θα γίνει με το αντιπολεμικό εξάλεπτο αριστούργημα Rosa, Rosae – La guera civil του Κάρλος Σάουρα που ολοκληρώθηκε πρόσφατα κι έκανε πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν. Μεταφέρει στο θεατή τις παιδικές αναμνήσεις του 89χρονου σήμερα σκηνοθέτη που σημαδεύτηκαν έντονα από το θάνατο, την ερήμωση και τα βάσανα του ισπανικού εμφυλίου πολέμου.
 
Αναλυτικές πληροφορίες για το φετινό πρόγραμμα, θα λάβετε προσεχώς.
 
Save the dates!

You may also like...