Δεκέμβριος στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης!

Δεκέμβριος στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης κλείνει το έτος 2017 με μία μεγάλη έκθεση για την πυρκαγιά, τα μνημεία και τους ανθρώπους της πόλης. Η έκθεση με τίτλο «Μνημεία στις φλόγες» θα παρουσιαστεί στο Μπέη Χαμάμ (Λουτρά «Παράδεισος») και θα εγκαινιαστεί στις 14 Δεκεμβρίου.
Το Νοέμβριο
στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης απολαύσαμε…
την περιήγηση μας στο Επταπύργιο, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την προβολή του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας (10 Νοεμβρίου). Η εκδήλωση περιελάμβανε περιήγηση στους πύργους και σε όλον τον περίδρομο, στους χώρους των φυλακών, στην έκθεση «Εστιά-ζω» –που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος της Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης–, καθώς και στα εργαστήρια συντήρησης της Εφορείας. Στο πλαίσιο των ίδιων εκδηλώσεων, επισκεφθήκαμε το Σταθμό Βενιζέλου του Μετρό (12 Νοεμβρίου). Με τη συμβολή Αρχαιολόγου της Υπηρεσίας, το κοινό ήρθε σε επαφή με τα μοναδικά αρχαιολογικά ευρήματα.
Στα τέλη του μήνα συμμετείχαμε στο πρόγραμμα Open House Thessaloniki (24-26 Νοεμβρίου). Με αφορμή τη δημοφιλή διοργάνωση, υποδεχτήκαμε πλήθος κόσμου στην Αψιδωτή Αίθουσα του Γαλεριανού Ανακτόρου, στο Βυζαντινό Λουτρό, στη Ροτόντα, στο Επταπύργιο και στο Μπεζεστένι.
Επίσης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου You are welcome (Europe for Citizens 2017-2019) για την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση των προσφύγων και μεταναστών, την καταπολέμηση του στιγματισμού των μεταναστών και προσφύγων, του λεκτικού μίσους και της ξενοφοβίας, πραγματοποιήσαμε εκδήλωση στο Μουσείο της Ρωμαϊκής Αγοράς (25 Νοεμβρίου), που περιελάμβανε:
 έκθεση φωτογραφίας του Ιρανού φωτογράφου και σκηνοθέτη Μορτέζα Τζαφαρί· έκθεση εικονογραφήσεων με θέμα “Human Right – Human Wrong”·
 μουσική συναυλία από το γυναικείο φωνητικό σύνολο Πλειάδες· προβολή του ντοκιμαντέρ “School on the Move“ από την ομάδα Europa Transit·
 προβολή επιλεγμένων ταινιών μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων, πρωτοβουλία της ΜΚΟ AddArt και του Thessaloniki Animation Festival – TAF.
Μέχρι τα τέλη του μήνα είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε την ομαδική έκθεση Εστιά-ζω στο Επταπύργιο, στο πλαίσιο του Παράλληλου Προγράμματος της 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

You may also like...