Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη

afisa1Πολιτιστική «Άνοιξη» στο Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη
Mια από τις βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής είναι η ενίσχυση των πολιτιστικών υποδομών, η επέκτασή τους αλλά και η δημιουργία νέων χώρων καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.
Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:
«Δεν μπορούμε να μιλάμε για ποιότητα ζωής και ευκαιρίες ανάπτυξης αν δεν συνοδεύονται από την ενίσχυση πολιτιστικών πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων. Κατά τη διάρκεια της θητείας μας φροντίσαμε οι δράσεις πολιτισμού στη Νίκαια να αποκτήσουν μια κοινή στέγη και στον Αγ.Ι. Ρέντη να επεκταθούν ικανοποιώντας την ανάγκη των δημοτών μας για έκφραση.
Για πρώτη φορά η Νίκαια απέκτησε χειμερινό Δημοτικό Θέατρο στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοίζος» και προχωράμε στην κατασκευή Δημοτικής Πινακοθήκης. Στόχος μας είναι να παρέχουμε δυνατότητες δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου σε όλους τους δημότες μας και για όλες τις ηλικίες. Είναι ζητήματα τα οποία επεξεργαζόμαστε με συγκεκριμένες πολιτικές και τίθενται σε εφαρμογή. Δεν εφησυχάζουμε. Απαιτείται συνέχεια έργου και συνέπεια οράματος, απαιτείται να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την πόλη και τους κατοίκους της».
Πιο συγκεκριμένα τα τελευταία τρία χρόνια στον τομέα του Πολιτισμού έγιναν τα εξής έργα:
Διαμορφώθηκε το Κέντρο Πολιτισμού Δημοτικής Ενότητας Νίκαιας στις πρώην σχολές Ηράκλειτος. Ο συγκεκριμένος χώρος παρέμενε αναξιοποίητος για πολλά χρόνια και τώρα πια είναι η βασική στέγη πολιτισμού για την πόλη.Μουσικά τμήματα, ρυθμική, ζωγραφική, αγιογραφία, χαρακτική, κεραμική, παραδοσιακοί χοροί στεγάζονται σε ενιαίο χώρο.
Κατασκευάζεται Δημοτική Πινακοθήκη στην πλατεία Αγίου Γεωργίου σε ιδιόκτητο τριώροφο κτίριο που προήλθε από δωρεά  στο Δήμο  και διαμορφώθηκε από τις υπηρεσίες και τα συνεργεία του Δήμου. Πολλές δεκάδες έργα μεγάλων εικαστικών καλλιτεχνών , εκτίθενται στην Πινακοθήκη της πόλης μας.
Κατασκευάστηκε κλειστό χειμερινό Δημοτικό Θέατρο στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος» που θα φιλοξενεί μια σειρά εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.
Δυο νέες αίθουσες γυμναστικής διαμορφώθηκαν στο κλειστό Γυμναστήριο στον Πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος» και εξυπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες των τμημάτων ρυθμικής, γυμναστικής, τάε κβο ντο και πινγκ-πονγκ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 9 Απριλίου στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Κέντρο Πολιτισμού (Κύπρου 9) στη Δημοτική Ενότητα Ρέντη.
Την Παρασκευή 11 Απριλίου θα εγκαινιαστεί το χειμερινό Δημοτικό Θέατρο στον Πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος» (Θηβών 245) στις 7.30 μ.μ. 

 

 

You may also like...