Δήμος Σίφνου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2013: ΕΝΑΡΞΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία πλήθους κόσμου, παρά το τσουχτερό κρύο, πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά, στις 12 Δεκεμβρίου, ημέρα εορτασμού του Αγίου Σπυρίδωνα, το “άναμμα” του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην κεντρική πλατεία της Απολλωνίας, από το Δήμο Σίφνου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου.
Μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σίφνου με την καθοδήγηση της κας Σόφης Βήχου, παρουσίασαν χριστουγεννιάτικες εικόνες με τα κορίτσια ντυμένα “χιονούλες” να κινούνται  με τις κορδέλες τους στο ρυθμό των Χριστουγέννων και τα αγόρια  να μιμούνται τα καλικαντζαράκια του Δωδεκαήμερου.
Παράλληλα, μαθητές της ΣΤ΄ τάξης μετέφεραν με το δικό τους τρόπο, μπροστά από το “αναμμένο” δέντρο, το μήνυμα των Χριστουγέννων.
Το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου είναι η αρχή μιας σειράς εορταστικών εκδηλώσεων που θα προσελκύσουν και θα δώσουν τη δυνατότητα δημιουργικών δραστηριοτήτων σε μικρούς και μεγάλους.
Οι εορταστικές αυτές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:
-Κάλαντα από το Μουσικό Εργαστήρι “Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου – Καρόρη” και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου,
-Θεατρικά δρώμενα από το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων Σίφνου,
–  Ζωγραφική προσώπου (face painting),
–  Χριστουγεννιάτικο παζάρι από μαθητές και συλλόγους,
–  Παραμύθια για παιδιά, αφηγήσεις για μικρούς και μεγάλους,
–  Χειροτεχνίες από ανακυκλώσιμα υλικά,
–  Κατασκευές από πηλό,
–  Ζωγραφική,
–  Μαγειρέματα για τους μεγάλους και τους μικρούς μας φίλους,
–  Παρασκευή χριστουγεννιάτικων γλυκισμάτων.
Κατά την έναρξη των εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Σίφνου Ανδρέας Μπαμπούνης ανέφερε:
«Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό ανοίγει για τρίτη συνεχή χρονιά την αγκαλιά του στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του.
Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο, με τη συμμετοχή περισσότερων από κάθε άλλη χρονιά συλλόγων και με τη συνδρομή εθελοντών, καταφέραμε και φέτος να φέρουμε λίγο απ’ το πνεύμα των Χριστουγέννων και να τονίσουμε τη γιορτινή ατμόσφαιρα στο νησί μας, εδώ στην Πλατεία Ηρώων.
Πλέον το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, που ξεκίνησε με μικρά αλλά σταθερά βήματα τη λειτουργία του πριν από τρία χρόνια, αγκαλιάστηκε από όλους σας και κυρίως από τα παιδιά μας και έγινε θεσμός.
Οι φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στα παιδιά μας.
Το μήνυμα της εφετινής Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης περιλαμβάνει την αγάπη για το συνάνθρωπο, την κοινωνική προσφορά αλλά και τον εθελοντισμό».
Και κατέληξε λέγοντας:
«….Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους εθελοντές, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, το προσωπικό του Δήμου και φυσικά τον Πολιτιστικό Σύλλογο, που ανταποκρίθηκαν άμεσα και με θετική διάθεση στην πρόσκλησή μας για την υλοποίηση όλων αυτών των εκδηλώσεων.
Εύχομαι σε όλους σας Καλές γιορτές, Χρόνια Πολλά και Καλά».

You may also like...