Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

theatro4Άνοιξε τις πύλες του το χειμερινό Δημοτικό θέατρο στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος»
Με συγκίνηση και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου ιδιόκτητου χειμερινού θεάτρου  του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη πριν από λίγες μέρες. Τα εγκαίνια πραγματοποίησε η Κάρμεν Ρουγγέρη η οποία χωρίς δεύτερη σκέψη αποδέχθηκε την πρόταση του Δήμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέατρο στεγάζεται στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος» (Θηβών 245) και είναι χωρητικότητας 150 θέσεων.
Ο Δήμαρχος  Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Η ύπαρξη του χειμερινού θεάτρου ήρθε να καλύψει ένα μεγάλο κενό για την πόλη αφού οι ομάδες που ήθελαν να παρουσιάσουν παραστάσεις  έπρεπε να περιμένουν το Μάιο για να   φιλοξενηθούν στα ανοιχτά θέατρα της πόλης. Και ήταν τραγικό για μια πόλη όπως είναι η Νίκαια να μην έχει το δικό της θεατρικό χώρο.
Παρά τις δυσκολίες αυτής της τριετίας, έχοντας ως βασική προτεραιότητά μας  να κρατήσουμε την πόλη όρθια σε μια κοινωνία που καταρρέει οικονομικά και ρίχνοντας το βάρος στις κοινωνικές υπηρεσίες και σε πρωτεύουσες ανάγκες όπως είναι το πράσινο και η καθαριότητα αλλά και στο  οικονομικό νοικύρεμα  του δήμου,  δεν σταματήσαμε να προωθούμε τον πολιτισμό γιατί για εμάς αποτελεί  σημαντική ανάγκη και υποχρέωση. Ο Πολιτισμός και η Παιδεία είναι αυτά που αλλάζουν τις ψυχές των ανθρώπων και αν δεν επενδύσουμε σ’αυτά όλα τα υπόλοιπα είναι λίγα και περαστικά».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο θέατρο δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ στο Δήμο. Ο χώρος λειτουργούσε ως αίθουσα πινγκ –πονγκ , το τμήμα μεταφέρθηκε και με συγκεκριμένη μελέτη από τις υπηρεσίες του Δήμου μετατράπηκε σε θέατρο. Τα καθίσματα ήταν πεταμένα από κάποια άλλη εποχή σε χώρο του Δήμου , καθαρίστηκαν και  τοποθετήθηκαν άμεσα από τα συνεργεία του Δήμου.
Για την παρουσία της στα εγκαίνια ο Δήμαρχος δώρισε στην Κάρμεν Ρουγγέρη ένα έργο του τμήματος Κεραμικής που φιλοτέχνησε ο δάσκαλος του τμήματος Γιώργος Μήτσιος και η ίδια  ξαφνιασμένη είπε:
«Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα να εγκαινιάζω το πρώτο χειμερινό θέατρο του Δήμου. Δεν θα  μπορούσα να αρνηθώ αυτή την πρόταση του Δημάρχου γιατί ενθουσιάζομαι όταν συναντώ ανθρώπους που επενδύουν στον πολιτισμό και ο Δήμαρχος ανήκει σ’αυτή την κατηγορία.  Είμαι σίγουρη ότι αυτό το θέατρο θα αγκαλιάσει πολλές θεατρικές ομάδες και είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά μας να έχουν μια θεατρική στέγη για τις παραστάσεις τους».
Το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου παρουσίασε το έργο της Βίλυς Σωτηροπούλου «Ιωάννα»  σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ναρλή.  Η  συγγραφέας φανερά συγκινημένη τόνισε:
«Δεν έχω προετοιμαστεί για να μιλήσω. Νοιώθω ειλικρινά πολύ συγκινημένη γιατί η  «Ιωάννα» είναι ένα αγαπημένο μου έργο και η παράσταση είναι αφιερωμένη στο φίλο σκηνογράφο Σπύρο Κωτσόπουλο ο οποίος δεν είναι πια στη ζωή. Είναι σημαντικό εν μέσω κρίσης που κλείνουν θέατρα να υπάρχουν Δήμαρχοι που  να προωθούν και να στηρίζουν τη θεατρική δράση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε λίγες μέρες θα εγκαινιαστεί και η Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου σε ιδιόκτητο χώρο 500 τμ στον Αγ. Γεώργιο.

 

 

 

You may also like...