• Χωρίς κατηγορία

Δήμος Θεσσαλονίκης

1ΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ» ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Το πρόγραμμα του «1ου Ευρωπαϊκού Παιδικού Φεστιβάλ» που θα πραγματοποιηθεί στις 9, 10 και 11 Μαΐου 2014, ενέκρινε κατά πλειοψηφία στην 8η τακτική του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο, σήμερα Δευτέρα 14 Απριλίου.
Είχε προηγηθεί η έγκριση της διοργάνωσης με την υπ. αριθμόν 210/2014 απόφαση, η οποία συμπεριλάμβανε το σύνολο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου για το 2014.
«Για πρώτη φορά ο Δήμος Θεσσαλονίκης σχεδιάζει και υλοποιεί ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στα παιδιά, το οποίο λαμβάνει διεθνή χαρακτήρα λόγω της συμμετοχής καλλιτεχνών από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και ενός σημαντικού αφιερώματος στην Αγία Πετρούπολη, πόλη αδελφοποιημένη με τη Θεσσαλονίκη» τόνισε στην εισήγησή της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου και συνέχισε: «Ανάμεσα στους κυριότερους στόχους του φεστιβάλ είναι να προσεγγίσουμε τα παιδιά ως μελλοντικούς πολίτες με δικαίωμα συμμετοχής και συνδιαμόρφωσης των πολιτιστικών δρώμενων καθώς και να ενισχύσουμε την ανάπτυξη των πολιτισμικών ανταλλαγών και συνεργασιών ανάμεσα σε διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς».
Το πρόγραμμα του «1ου Ευρωπαϊκού Παιδικού Φεστιβάλ» θα έχει εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και θα πλαισιώνεται από κινηματογράφο, κουκλοθέατρο από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, δραματοποίηση παραμυθιών, ξεναγήσεις σε ιστορικά μνημεία της πόλης και πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της Θεσσαλονίκης.
Ακόμη, με αφορμή την άφιξη ρωσικής αντιπροσωπείας από την Αγία Πετρούπολη, θα πραγματοποιηθούν στρογγυλά τραπέζια και συζητήσεις με θεματικές ενότητες σχετικές με τον πολιτισμό, τη δημιουργική οικονομία, τη νεολαία και την παιδεία.
Το φεστιβάλ θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Goethe Institut της Θεσσαλονίκης.
Η τριήμερη διοργάνωση συμπεριλαμβάνει συνολικά 50 εκδηλώσεις, στις οποίες η συμμετοχή και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 

You may also like...