Δήμος Θεσσαλονίκης

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο  Δήμος Θεσσαλονίκης για μικρούς και μεγάλους, ενόψει των Χριστουγέννων,  με συναυλίες της Φιλαρμονικής του Δήμου, παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής και εκδηλώσεις στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Συγκεκριμένα:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει με συναυλίες στις παρακάτω εκδηλώσεις, ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων:

  • Πέμπτη 19/12/2013, 19.30: Πεζόδρομος Ρογκότη –  Χριστουγεννιάτικη  εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα της τράπεζας HSBC (Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών S.O.S. Πλαγιαρίου)
  • Παρασκευή 20/12/2013, 18.30: Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας (Κλεάνθους 57) – Έναρξη χριστουγεννιάτικων κινηματογραφικών προβολών της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας 
  • Σάββατο 21/12/2013, 11.00: Φουαγιέ Δημαρχιακού Μεγάρου – Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης για παιδιά (Τμήμα Δημοσίων – Διεθνών Σχέσεων / Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης) σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού»
  • Σάββατο 21/12/2013, 12.30: Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας – «Νοιάζομαι – Μοιράζομαι» – Εκδήλωση για τη συγκέντρωση τυποποιημένων τροφίμων για άπορες οικογένειες – Συνεργασία τηλεοπτικού σταθμού MEGA και Δήμου Θεσσαλονίκης  (Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας  και Δημόσιας Υγείας – Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού)  
  • Δευτέρα 23/12/2013, 09.30: 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο Θεσσαλονίκης στη συμβολή των οδών Ολυμπιάδος και Αποστόλου Παύλου – Χριστουγεννιάτικη γιορτή
  • Τρίτη 24/12/2013 (Παραμονή Χριστουγέννων) Από τις 10.00 π.μ. –  Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στις αρχές της πόλης:

Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο,Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρο Καράογλου,Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Δύο μεγάλες  χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, κτίριο Μ2).  Η πρώτη εκδήλωση με τίτλο «Χριστούγεννα λευκά και …παιδικά»  αρχίζει στις 17.00 ενώ η δεύτερη με τίτλο «Γιορτινές μελωδίες, χοροί και δρώμενα» ξεκινά στις 20.00.
Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν από κοινού το Κ.Α.Π.Η Δήμου Θεσσαλονίκης, η 5η Δημοτική Κοινότητα, η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών- τμήμα παιδικών σταθμών 5ης Δημοτικής Κοινότητας και η Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Κέντρου Μουσικής και Χορού.        
Για την επίτευξη της εκδήλωσης συνεργάζονται για πρώτη φορά τόσοι φορείς του Δήμου και συμμετέχουν διαφορετικές γενιές ανθρώπων (τρίτη ηλικία και παιδιά) συνδυάζοντας διαφορετικά ακούσματα. Στόχος του εγχειρήματος είναι να έρθουν κοντά οι διάφορες ηλικίες και να δημιουργήσουν μαζί  ένα ζεστό και  γιορτινό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα  που θα θυμίσει στους παλιούς και θα δείξει στους νέους το πνεύμα των Χριστουγέννων.
Επίσης, με την ευκαιρία του εορτασμού των Χριστουγέννων οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί πραγματοποιούν Χριστουγεννιάτικες γιορτές – εκδηλώσεις με τη συμμετοχή όλων των παιδιών που φιλοξενούνται σ’ αυτούς.
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ
«ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΚΥΡ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ»
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Εκδήλωση με τίτλο «Τα Χριστούγεννα του Κυρ Αλέξανδρου» διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013, στις 20:00, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη (Εθνικής Αμύνης 27), με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα αναγνωστούν και θα παρουσιαστούν δραματοποιημένα αποσπάσματα από έργα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ενώ  θα προβληθεί και ένα 90λεπτο ντοκιμαντέρ – αφιέρωμα στο έργο του.
Η ιδέα, η δραματουργική επεξεργασία και η μουσική είναι του δημοσιογράφου και μουσικού Αλέξανδρου Τρανταφύλλου.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης :

LINK

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

 

Χριστουγεννιάτικη μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά από 5 έως 12 ετών, με τίτλο «Μήπως είδατε τον Άγιο Βασίλη;» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013, στις 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την ερασιτεχνική ομάδα παιδικού θεάτρου «Χρυσόσκονη», μέλη της ‘Ένωσης Μικρασιατών Φοιτητών Θεσσαλονίκης (ΕΜΙΦ) και μέλη μαθητών από τη Σχολή Εκμάθησης Νοηματικής Γλώσσας.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης:

LINK

 

You may also like...