Δήμος Θεσσαλονίκης

ΤΟ «GuestART» ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 «Χartινη στοΑ» – ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΑΛΑΜΑΝΗ
Ξεκινά την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, η σειρά ποικίλων πολιτιστικών δράσεων, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, υπό τον γενικότερο τίτλο «GuestART», με στόχο έναν δημιουργικό επίλογο για τη χρονιά που φεύγει και μία διαφορετική όψη του κέντρου της πόλης.
Η πρώτη δράση, με τίτλο «Χartινη στοΑ», θα πραγματοποιηθεί στη Στοά Αλαμανή, ανάμεσα στις οδούς Τύπου και Λέοντος Σοφού, με τη συμμετοχή της Ομάδας Δημιουργίας «Εν δυνάμει», η οποία οργανώνει πρωτότυπα εικαστικά εργαστήρια, με δημιουργίες αποκλειστικά από χαρτί. Το πρόγραμμα πλαισιώνεται από μουσική, fashion performance και φωτογραφία.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων :

  • 12.00 έως 14.00: Εργαστήρια χαρτοκοπτικής κατασκευής για παιδιά, υπό την καθοδήγηση της ομάδας «Εν δυνάμει».
  • 17.00 έως 19.00: Εργαστήρια χαρτοκοπτικής κατασκευής για παιδιά και ενηλίκους, με τη συμμετοχή των φοιτητών του τμήματος θεάτρου του Α.Π.Θ. (Μάθημα: Πλαστική – Υλικά – Σκηνογραφία).
    Στη διάρκεια των εργαστηρίων, η φωτογραφική ομάδα «Light 16» θα στήσει στη στοά στούντιο, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να φωτογραφίζονται, με τα χάρτινα αξεσουάρ που θα έχουν κατασκευάσει.

Η Θεατρική ομάδα του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας
(2013-2014), συμμετέχει εμψυχώνοντας το κοινό, ώστε να πάρει μέρος στις παραπάνω δράσεις.

  • 15.00 έως 16.00: Ο Θεσσαλονικιός καλλιτέχνης Νίκος Γκλαβίνας παρουσιάζει μία fashion performance, με αντικείμενα που σχεδιάζει εξ’ ολοκλήρου από χαρτί.
  • 19.15: Το συγκρότημα εγχόρδων «Ροτόντα» που στελεχώνουν  σπουδαστές του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, θα δώσει συναυλία. 

You may also like...