Δήμος Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ: ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ»
Ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας προσκαλούν την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11.00 σε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα Συσκέψεων του  Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (Β. Γεωργίου Α΄ 1, 3ος όροφος) με θέμα το διεθνές συνέδριο «Κύριλλος και Μεθόδιος: Το Βυζάντιο και ο κόσμος των Σλάβων» που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο Βυζαντινό Μουσείο, από τις 28 έως τις 30 Νοεμβρίου 2013.  
Στη συνέντευξη Τύπου θα παραβρεθούν ο Πρόεδρος της Επιστημονικής  Επιτροπής του συνεδρίου, ομότιμος καθηγητής του Α.Π.Θ. Αιμίλιος Ταχιάος και η Διευθύντρια του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Αγαθονίκη Τσιλιπάκου.
Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Δήμο της Θεσσαλονίκης  στο πλαίσιο των εορτασμών για το  «2013 – Έτος Κυρίλλου και Μεθοδίου»,  1150 χρόνια από την αποστολή των δύο Θεσσαλονικέων Αγίων στη Μεγάλη Μοραβία με σκοπό τη διάδοση του Χριστιανισμού. Συμμετέχουν περισσότεροι από 75 κορυφαίοι ερευνητές της Σλαβικής ιστορίας και του πολιτισμού,   από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να φωτίσουν το έργο των δύο Αγίων  και τη σπουδαιότητα του.
Το διεθνές συνέδριο, όπως και η φωτογραφική έκθεση για το έργο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013 στο Μουσείο Βυζαντινού πολιτισμού και θα διαρκέσει έως τις 2 Μαρτίου 2014,  έχουν ως σκοπό να καταστήσουν τη Θεσσαλονίκη  τόπο προσκυνήματος για αυτούς που επιθυμούν να αποδώσουν φόρο τιμής στους δύο Αγίους.

You may also like...