Δήμος Θέρμης

LOGO_thermisΠαιδική Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης

«Περπατώ εις το δάσος»
Στέλλας Μιχαηλίδου
Σκηνοθεσία Βάντα Ερμείδου

Δημοτικό Θέατρο ΘέρμηςΠέμπτη 13 Ιουνίου 2013 – ώρα 20:30
Ελεύθερη είσοδος

Το έργο

Οι αναμνήσεις από πολλά κλασικά παραμύθια (Κοκκινοσκουφίτσα, Σταχτοπούτα, Χιονάτη, Κοντορεβιθούλης, κ.ά.) διασταυρώνονται, συνδυάζονται, περιπλέκονται και φτιάχνουν την περιπετειώδη διαδρομή μιας αλλόκοτης ηρωίδας. Ένα μυητικό ταξίδι είναι, λοιπόν, το “Περπατώ εις το δάσος”, η πορεία ενός παιδιού, δηλαδή του καθενός από μας, στη ζωή, για ν’ ανακαλύψει τον εαυτό του και τους άλλους και να ταξιδέψει στον κόσμο.

Στέλλα Μιχαηλίδου

Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής του Α.Π.Θ. και της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε.

Παρακολούθησε μαθήματα κλασικού και σύγχρονου χορού, σεμινάρια Physical Theatre, Butoh, Contact Improvisation και Feldenkrais στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ασχολήθηκε με εναλλακτικές μορφές άσκησης όπως Pilates, ολιστική γυμναστική και Yoga.

Γράφει και σκηνοθετεί κυρίως έργα που απευθύνονται σε παιδιά και νέους, επιμελείται την κίνηση και τις χορογραφίες σε θεατρικές παραστάσεις και διδάσκει Κινησιολογία και στο Τμήμα Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 1999. Έχει διδάξει το ίδιο μάθημα στην στην Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε και σε πλήθος σεμιναρίων.
Με τις παραπάνω ιδιότητες αλλά και με αυτή της ηθοποιού, συνεργάζεται με την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» από το 1989, καθώς και με το Κ.Θ.Β.Ε. και με Δημοτικά Θέατρα.

Έχει χορογραφήσει κι έχει παίξει σε περισσότερες από τριάντα παραστάσεις.
Έγραψε κείμενα για ραδιοφωνικές εκπομπές, στίχους για θεατρικές παραστάσεις και ιστορίες σε συνεργασία με παιδιά. Ακόμη τρία θεατρικά έργα: Περπατώ εις το δάσος (1992), Το όνειρο του Ρο (1996) καιΤζιτζιμιτζιχοτζιριά (2005). που παίχτηκαν από την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» από ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ (Πατρών, Βέροιας) και από πλήθος επαγγελματικών και ερασιτεχνικών ομάδων σε όλη την Ελλάδα καθώς και σε φεστιβάλ του εξωτερικού.
Τα παραπάνω έργα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Επόμενος Σταθμός»

Έχει γράψει επίσης τα έμμετρα παραμύθια: Ιστορίες για μαύρες γάτες (2003, Επόμενος Σταθμός), Ο γάιδαρος ο Μένιοςο παραχαϊδεμένος (2010, Εν Πλω) και το διπλό βιβλίο: Μικρές ιστορίες για μεγάλους έρωτες/Αστριμάλι – Ροδολάλι (2011, Εν Πλω)

Σκηνοθέτησε και χορογράφησε τα έργα της:Τζιτζιμιτζιχοτζιριά (2005-2006) και Το όνειρο του Ρο (2007) (Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης»), το έργο του Α.Αδαμόπουλου: Ο Σιμιγδαλένιος (2009, Κ.Θ.Β.Ε.) και την Ψ Ραψωδία της Ιλιάδας, σε μετάφραση του Δ. N. Μαρωνίτη (Εθνικό Θέατρο, 2011).

Συντελεστές

Σκηνοθεσία Βάντα Ερμείδου
Σκηνικά Θάνος Καρώνης

Βάντα Ερμείδου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος( Τ.Ε.Λ.) Δομικών έργων. Παρακολούθησε μαθήματα θεάτρου στο εργαστήρι « Αμφίδρομος». Είναι μέλος του Σ.Ε.Η. από το 1999. Συμμετείχε στα σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού: «Ελάτε να παίξουμε». Σκηνοθέτησε παραστάσεις κουκλοθεάτρου με τα έργα: «Τα παιδιά που  ‘φεραν την ειρήνη», «Ντενεκεδούπολη» και «Ο κύριος Ουλτραμέρ» για τον Π.Σ. Θέρμης.

Δίδαξε θεατρικό παιχνίδι στο 1ο δημοτικό σχολείο Νέας Ραιδεστού, 1ο και3ο (Τριαδίου) δημοτικό σχολείο Θέρμης. Σκηνοθέτησε παιδικές παραστάσεις στο 3ο και 1ο δημοτικό σχολείο Θέρμης στα πλαίσια της θεατρικής εβδομάδας του Δήμου Θέρμης.

Συμμετείχε επίσης στη σκηνοθεσία της οικολογικής εκδήλωσης με θέμα: « Το μέλλον μας ανήκει, μην το ρυπαίνετε». Συνεργάστηκε με τα θεατρικά σχήματα: «Δημοτικό Θέατρο Θέρμης», «Κλαυσίγελως», «Θεάτρου Όραμα». Συμμετείχε συνολικά σε 18 έργα ως ηθοποιός και συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες: Θεόφιλο Λάλο, Τίνα Στεφανοπούλου, Διονύση Καλό, Αλέξη Μίγκα, Δώρα Σκαρλάτου.

Καλλιτεχνική διεύθυνση θεάτρου : Θεόφιλος Λάλος.
Γραμματεία θεάτρου : Σοφία Ιεροδιακόνου.

You may also like...