Δήμος Αλεξανδρούπολης

alexandroupolllllllllllllllllllllllΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Διδακτική εικαστικών σε παιδιά και εφήβους. Στην παλιά Δημαρχία στις αίθουσες διδασκαλίας του εργαστηρίου εικαστικών τεχνών, ξεκινά ο νέος κύκλος μαθημάτων ζωγραφικής για παιδιά, για τη σχολική χρονιά 2015-2016.Η διάρκεια των μαθημάτων θα είναι από την πρώτη του Οκτώβρη ως το τέλος του Ιούνη.  Το εργαστήρι εικαστικών ξεκίνησε την λειτουργία του τον Οκτώβριο του 1995. Από το Δεκέμβριο του 1995 εντάχθηκε στο δίκτυο πόλεων δώδεκα αρχικά δήμων της Ελλάδας.Σ’ αυτό το διάστημα διοργάνωσε παράλληλες δράσεις με το Δημοτικό Ωδείο, τη Δημοτική βιβλιοθήκη, την κινηματογραφική λέσχη, διαλέξεις, συμμετείχε στα Ελευθέρια, συνεργάστηκε με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αντάλλαξε εκθέσεις και εκπαιδευτικό υλικό με το δίκτυο πόλεων.
Συμμετείχε σε πανελλήνιους διαγωνισμούς κερδίζοντας βραβεία και διακρίσεις.
Παρουσίασε παραστάσεις υλοποιημένες με την μορφή σκηνοθετημένων happenings καθώς και παραστάσεις κουκλοθέατρου.
Οι μαθητές στο εργαστήρι εικαστικών μαθαίνουν για την τέχνη και δημιουργούν τέχνη.
Πειραματίζονται πάνω στο έργο των μεγάλων ζωγράφων προσεγγίζοντας διαφορετικούς εκφραστικούς τρόπους.
Προτείνεται το παιχνίδι με διαφορετικά υλικά που θα τους επιτρέψει να εκτιμήσουν την εκφραστική τους αξία. Παίζουν με
τις δυνατότητες του χρώματος, τις υφές , αξιοποιούν «άχρηστα» υλικά μεταμορφώνοντάς τα σε τεχνήματα.
Πηγές έμπνευσης αποτελούν η φύση και το κατασκευασμένο περιβάλλον ο κόσμος των παραμυθιών και της λογοτεχνίας, «σπουδές εκ του φυσικού» στο ύπαιθρο αλλά και στο χώρο του εργαστηρίου, ο χώρος της ιστορίας της τέχνης με τα διαφορετικά κινήματα και τεχνικές. Η μετάβαση από τις δύο
στις τρεις διαστάσεις με γλυπτικές μορφές καθώς και σε τέχνες του χώρου και της δράσης που υλοποιούνται σαν θεατρικές παραστάσεις και που για να εξυπηρετηθούν απαιτείται η κατασκευή μάσκας κούκλας κοστουμιών σκηνικών καπέλων κλπ .
Τα μαθήματα καλλιτεχνικής αγωγής απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας έξι έως δεκαεπτά ετών. Τα τμήματα διαμορφώνονται σε τέσσερις ηλικιακές βαθμίδες και προτείνονται οι αντίστοιχες θεματικές ενότητες.
Σημαντικό ρόλο παίζει η διαμόρφωση εκείνων των συνθηκών
που θα εμψυχώσουν τους μαθητές και θα απελευθερώσουν τις ευαισθησίες τους συμβάλλοντας στη δημιουργία διαφορετικής διασκεδαστικής γνώσης.

Εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά στους χώρους διδασκαλίας 11-1π.μ. Πληροφορίες Μ.Σιδηροπούλου, Ε.Παπαρήγα, στο τηλέφωνο 2551026200 τις ίδιες ώρες.
Τηλέφωνο γραμματείας 2551026627.

You may also like...