Δήμος Αιγιαλείας

dimos_aigialeiasΟι “Βραδιές Πολιτισμού στα σκαλάκια της Φιλοποίμενος” σε διοργάνωση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας, συνεχίστηκαν την Τρίτη 9 Ιουλίου, αυτή τη φορά με την πρώτη μιας σειράς υπαίθριων παραστάσεων αφήγησης με γενικό τίτλο “Του μύθου τα καμώματα”  που εμπλουτίζονται με μουσική, τραγούδι και κίνηση. Η Άρτεμις Θεολόγη, με λόγο γλαφυρό και συνάμα μαγικό, αφηγήθηκε την ιστορία του “Ρωμανού του Φαροφύλακα” και οι μικροί φίλοι που κατέκλυσαν τα σκαλάκια για μια ακόμα βραδιά, ζωντάνεψαν με τη φαντασία τους τις εικόνες της αφήγησης, “μπήκαν” μέσα στο παραμύθι και έγιναν για λίγο κι αυτά “φαροφύλακες” σαν τον μικρό Ρωμανό, που με οδηγό την καλοσύνη, την τόλμη και την υπευθυνότητα, έγινε ο ζωντανός θρύλος των θαλασσών κι ο αγαπημένος των καπετάνιων και των ναυτικών. Στη μουσική επένδυση της αφήγησης και στο τραγούδι ήταν ο Γιάννης Σημαιόπουλος.
Με τις βραδιές αυτές στα σκαλάκια της Φιλοποίμενος που διοργανώνει η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., κατά γενική ομολογία αναδεικνύεται ένα από τα πιο γραφικά σημεία της παλιάς πόλης του Αιγίου, που μετά από χρόνια εγκατάλειψης παίρνουν ξανά ζωή και γίνονται στέκι για συμπολίτες και επισκέπτες κάθε ηλικίας.
Η επόμενη υπαίθρια παράσταση αφήγησης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στον ίδιο χώρο, αυτή τη φορά για ενήλικες ακροατές, με τίτλο “Ψάχνοντας το γιατρικό”. Παραμύθια από την ελληνική παράδοση μιλούν για αρρώστιες και γιατρειές. Οι ήρωες ρίχνονται στην περιπέτεια της ζωής ψάχνοντας το γιατρικό για τους αγαπημένους τους. Για να γιατρέψουν όμως ή και για να γιατρευτούν; Ιστορίες για μεγάλους, γεμάτες σύμβολα για όσους ψάχνουν να βρουν στο δρόμο τους σημάδια. Στην αφήγηση θα είναι η Άσπα Παπαδοπούλου και στη μουσική η Εύη Αργυροπούλου.

You may also like...