Δήμος Αιγιαλείας

papagiannopouleia1[1]Με μια μεγάλη αφιερωματική παράσταση στον αξέχαστο Διακοφτίτη ηθοποιό Διονύση Παπαγιαννόπουλο, ολοκληρώνονται το Σάββατο 10 Αυγούστου οι “Αυγουστιάτικες βραδιές πολιτισμού στο Διακοπτό-Παπαγιαννοπούλεια 2013”, σε συνδιοργάνωση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας και Θεατρικών Ομάδων από την Αιγιάλεια και όχι μόνο.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο στις 9.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία του Διακοπτού, μέλη από πέντε θεατρικές ομάδες θα παρουσιάσουν δημοφιλή αποσπάσματα από ταινίες του Διονύση Παπαγιαννόπουλου, σε θεατροποιημένη απόδοση και υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Κώστα Κλάγκου, με τον γενικό τίτλο “Το Λούνα Παρκ του Νιόνιου στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, επί σκηνής”. Ειδικότερα, θα παρουσιαστούν πασίγνωστες και αγαπημένες σκηνές από τις ταινίες “Χτυποκάρδια στα θρανία”, “Ο κυρ-Γιώργης εκπαιδεύεται”, “Μια τρελή-τρελή οικογένεια”, “Η βίλα των οργίων”, “Λόλα”, “Κάτι κουρασμένα παληκάρια”, “Δεσποινίς διευθυντής”, “Τζένη-Τζένη”, “Υπάρχει και φιλότιμο”, “Φωνάζει ο κλέφτης”, “Ταξίδι στα Κύθηρα” και φυσικά από το θρυλικό τηλεοπτικό σήριαλ “Λούνα Παρκ”. Σε αυτό το θεατρικό παζλ, συμμετέχουν μέλη από τις ομάδες: Απόφοιτοι 1ου Λυκείου Αιγίου, Θεατρική Ομάδα Διακοπτού, Θεατρική Ομάδα Προοδευτικού Συλλόγου “Απόλλωνα” Καμαρών, Θεατρική Έκφραση Αιγίου και Θεατρικό Τμήμα Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου Μεσσηνίας.
Ανάμεσα στα θεατρικά αποσπάσματα θα παρουσιαστούν μουσική και τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο, με ζωντανή ορχήστρα που θα αποτελείται από τους: Θόδωρος Πετρόπουλος (μπουζούκι), Παναγιώτης Στούρας (ακκορντεόν), Ηλίας Θεοδωρακόπουλος (κιθάρα), Βαγγέλης Καρατζάς (μπουζούκι), ενώ θα συμμετάσχουν και μέλη της Δημοτικής Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας Αιγιαλείας, υπό τη διεύθυνση της Μπέσσυς Νάσση.
Τονίζεται πως για τον ηθοποιό Διονύση Παπαγιαννόπουλο θα μιλήσει, προλογίζοντας την εκδήλωση, ο φιλόλογος και κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

You may also like...