Δήλωση Συμμετοχής για τις υποτροφίες στο Διεθνές Θερινό Ινστιτούτο Πιάνου – Ξάνθη

Δήλωση Συμμετοχής για τις υποτροφίες στο Διεθνές Θερινό Ινστιτούτο Πιάνου – Ξάνθη

 

 

 

 

Το Διεθνές Θερινό Ινστιτούτο Πιάνου – Ξάνθη (4- 10 Ιουλίου 2022)  προσφέρει τη δυνατότητα σε 8 (οκτώ) σπουδαστές πιάνου ωδείων/μουσικών σχολείων της Ξάνθης να παρακολουθήσουν ενεργά ως υπότροφοι τα σεμιναριακά μαθήματα για ολόκληρη την εβδομάδα και να έχουν επίσης δωρεάν πρόσβαση στις συναυλίες.

 

Η  συμμετοχής για μαθητές ωδείων/μουσικών σχολείων  περιλαμβάνει:

– 2 ατομικά μαθήματα των 40 λεπτών

– ελεύθερη παρακολούθηση όλων των μαθημάτων

– ελεύθερη πρόσβαση στις συναυλίες

– πρόσβαση στις αίθουσες μελέτης

– συμμετοχή στη συναυλία σπουδαστών (κατόπιν ακρόασης)

– συμμετοχή σε εκδρομές και δραστηριότητες

Οι δηλώσεις συμμετοχής  θα γίνουν στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο  Ξάνθης, έως τις 5 Απριλίου. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη 10- 17 Απριλίου οι υποψήφιοι θα συνομιλήσουν με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ και την επιτροπή αξιολόγησης και θα ενημερωθούν σχετικά με την υποτροφία.

Το Θερινό Ινστιτούτο Πιάνου

Το Piano Plus Festival σας καλωσορίζει στο ένατο Θερινό Ινστιτούτο Πιάνου για σπουδαστές ωδείων, φοιτητές ανωτάτων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και νέους πιανίστες. Τα σεμινάρια διοργανώνονται με την υποστήριξη της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Μέσων του Ιονίου Πανεπιστημίου. Όλες οι δραστηριότητες του Ινστιτούτου καθώς και οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Ξάνθης.

Όλα τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο κτήριο Μάνος Χατζιδάκις στο πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης καθώς και το Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης.

Στόχος του Θερινού Ινστιτούτου Πιάνου είναι να φέρει κοντά σημαίνοντες καλλιτέχνες από Ελληνικά και διεθνή μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα ώστε να μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους με σπουδαστές και πιανίστες από όλο τον κόσμο. Το θερινό Ινστιτούτο Πιάνου είναι μια μοναδική μουσική εμπειρία για τους καλλιτέχνες, το κοινό και φυσικά τους συμμετέχοντες! Η μουσική αυτή εβδομάδα είναι γεμάτη από συναυλίες, special events, επισκέψεις σε ιστορικά μνημεία και μουσεία της παλαιάς πόλης, εκδρομές   και φυσικά πολύ διασκέδαση!

Σχετικά με τις Δραστηριότητες, το  πρόγραμμα, τους προσκεκλημένους Καλλιτέχνες & το Διδακτικό Προσωπικό… την εγγραφή σας στο Θερινό Ινστιτούτο Πιάνου και άλλες πληροφορίες ….    Δείτε ΕΔΩ

 

Η καρδιά του πιάνου χτυπά στην Ξάνθη! 4 έως και 10 Ιουλίου 2022

Το Διεθνές Θερινό Ινστιτούτο Πιάνου σας καλωσορίζει φέτος στην Ξάνθη.

Σε συνεργασία με την Φιλοπρόοδο Ένωση Ξάνθης, την Περιφέρεια και τον Δήμο Ξάνθης, το Piano Plus Festival θα επιχειρήσει φέτος ένα νέο ξεκίνημα, μια καινούργια αρχή, στην φιλόξενη πόλη της Θράκης. […]

Όπως κάθε χρόνο, συμμετέχοντες μαθητές και φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να διδαχτούν και να ανταλλάξουν μουσικές ιδέες με κορυφαίους καλλιτέχνες που φιλοξενεί το Θερινό Ινστιτούτο. Το κοινό θα απολαύσει επτά μοναδικά ρεσιτάλ πιάνου και master classes από διακεκριμένους πιανίστες αλλά και νέους, εκκολαπτόμενους καλλιτέχνες που έρχονται κάθε χρόνο για να διευρύνουν τις μουσικές τους γνώσεις.

​Ανυπομονούμε να σας δούμε όλους στη μεγάλη φετινή διοργάνωση είτε ως ακροατήριο, είτε ως ενεργούς μουσικούς που θα προσφέρουν το δικό τους μοναδικό μουσικό στίγμα!

Ανδρέας Ξενόπουλος, D.M.A.

Συντονιστής Θερινού Ινστιτούτου Πιάνου

Πρόεδρος Piano Plus Festival

You may also like...