Δέκα Ζωές σε ΜίαΠαρουσίαση βιβλίου της Τατιάνας Αβέρωφ

AVEROF COVER 5Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Hellenic American College και οι Εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα της Τατιάνας Αβέρωφ με τίτλο: Δέκα Ζωές σε Μία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014, στις 19:30 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).
Το βιβλίο «Δέκα Ζωές σε Μία» προσφέρει μια νέα αφήγηση στην άγνωστη ζωή του πολιτικού Ευάγγελου Αβέρωφ-Τοσίτσα μέσα από τη ματιά της κόρης του. Είναι ένα μυθιστόρημα με ήρωες υπαρκτούς και γεγονότα πραγματικά, που ζωντανεύει την ταραγμένη ατμόσφαιρα και τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα, από το 1908 μέχρι τις αρχές του Εμφυλίου. Η Τατιάνα Αβέρωφ υπογράφει ένα ιστορικό μυθιστόρημα, που είναι όμως ταυτόχρονα και βιογραφία, μαρτυρία και ταξίδι αναζήτησης.
Η Τατιάνα Αβέρωφ γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα. Σπούδασε αρχικά χορό στην Ελλάδα και στην Rambert School of Ballet and Contemporary Dance στο Λονδίνο και απέκτησε δίπλωμα διδασκαλίας χορού στην Αθήνα το 1975 (Σχολή Γρηγοριάδου). Παράλληλα σπούδασε φιλοσοφία και ψυχολογία στο Κολέγιο Deree στην Αθήνα (B.A. 1976) και στη συνέχεια Κοινωνική Ψυχολογία στο London School of Economics and Political Science (M.Sc. 1978). Από το 1978 έως το 1994 εργάστηκε στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης ως σχολική ψυχολόγος. Στο διάστημα αυτό εξέδωσε δύο βιβλία με θέμα τη συνεργατική εκπαίδευση. Από το 1995 αφιερώθηκε αποκλειστικά στην διεύθυνση της Πινακοθήκης Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο, στα πλαίσια του κοινωφελούς Ιδρύματος Ε. Αβέρωφ-Τοσίτσα, του οποίου είναι πρόεδρος από τη σύστασή του το 1988.
Είναι συγγραφέας πέντε μυθιστορημάτων: «Το Ξέφωτο» (2000), «Αύγουστος» (2002), «Ανοιχτή Γραμμή» (2005), «Θράσος» (2009) και «Δέκα ζωές σε μία» (2014). Έχει ασχοληθεί με τη λογοτεχνική μετάφραση και κείμενά της έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικές εκδόσεις και αφιερώματα σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ελληνικής Εταιρείας Χριστιανικών Γραμμάτων 2001 για το μυθιστόρημα «Το Ξέφωτο». Ήταν υποψήφια για το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Πεζογράφου του λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω το 2001 για το μυθιστόρημα «Το Ξέφωτο» και για το Βραβείο Μυθιστορήματος του ίδιου περιοδικού το 2003, για το μυθιστόρημα «Αύγουστος».
Ομιλητές

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Κωνσταντίνος Τασούλας, Υπουργός Πολιτισμού
Γιώργος Ρόρρης, Ζωγράφος
Κατερίνα Σχινά, Κριτικός Λογοτεχνίας και
Στρατής Χαβιαράς, Συγγραφέας
Παρεμβαίνει ο Λεωνίδας-Φοίβος Κόσκος, Πρόεδρος του Hellenic American University.
Συντονίζει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Ηλίας Μαγκλίνης.
Ημερομηνία
Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014, 19:30
Διεύθυνση
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
Eίσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες
Διεύθυνση Πολιτιστικών Ελληνοαμερικανικής Ένωσης: (210 3680052), www.hau.gr/culture
Εκδόσεις Μεταίχμιο: (211 3003500), www.metaixmio.gr

 

 

You may also like...