ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΑΙΝΙΑ!

Entatiko Seminario Cinema30 Ιουνίου-25 Ιουλίου 2014
Σεμινάριο Πρακτικής Κινηματογράφου
ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΑΙΝΙΑ!
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
από το Σχολείο του Σινεμά
3 ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ: ΣΕΝΑΡΙΟΥ, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΤΑΖ
καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 16.00 έως 20.00
στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
Εισηγητές: Νίκος Λερός ( Σενάριο- Σκηνοθεσία), Γιώργος Μουζακίτης (Διεύθυνση Παραγωγής*), Γιάννης Φώτου (Διεύθυνση Φωτογραφίας*), Ερρίκος Λίτσης (Κινηματογραφική Υποκριτική*),  Γιάννης Καραμπίτσος (Σκηνοθεσία-Μοντάζ).
Συντονιστής Σεμιναρίου: Γιάννης Καραμπίτσος
Στόχος αυτού του πρακτικού εντατικού σεμιναρίου είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες γνώσεις για να δημιουργήσουν τη δική τους ταινία.
Μέσα από 3 βασικούς κύκλους σεμιναρίων που θα αφορούν το σενάριο τη σκηνοθεσία και το μοντάζ, οι σπουδαστές θα έρθουν σε επαφή με τις βασικές αρχές της οπτικοακουστικής αφήγησης και τον τρόπο που λέγεται μια ιστορία με εικόνες και ήχους. Θα μάθουν να μετατρέπουν μια ιδέα σε ένα ολοκληρωμένο σενάριο και θα ανακαλύψουν τον τρόπο να προσεγγίζουν σκηνοθετικά ένα σενάριο.
Ο βασικός κορμός σεμιναρίων θα εμπλουτιστεί με master classes που θα αφορούν την κάμερα, την υποκριτική και την παραγωγή  αλλά και με προβολές αποσπασμάτων επιλεγμένων ταινιών και ανάλυσή τους από την πλευρά του σκηνοθέτη.
Στη διάρκεια του σεμιναρίου, κάθε σπουδαστής θα γράψει το σενάριο, θα σκηνοθετήσει και θα μοντάρει τη δική του ολιγόλεπτη ταινία μικρού μήκους, ενώ ταυτόχρονα θα συνεργαστεί στη δημιουργία των ταινιών των υπόλοιπων συμμετεχόντων σε άλλο ρόλο κάθε φορά.  Υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας δύο συμμετεχόντων στη συγγραφή του σεναρίου και της ταινίας.
Τα γυρίσματα των ταινιών-ασκήσεων θα πραγματοποιηθούν στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης.
Κόστος Σεμιναρίου: 180€. Προβλέπεται έκπτωση για φοιτητές, ανέργους και παλιότερους μαθητές του Σχολείου του Σινεμά .
Σημείωση: Το σεμινάριο απευθύνεται σε περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.
Στο τέλος του σεμιναρίου, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το “Σχολείο του Σινεμά”.
Πληροφορίες – εγγραφές: Τηλ.: 2130159816  10.00-17.00 κάθε μέρα,  κιν. τηλ: 6996112050 και στο e-mail: schoolofcinemagr@gmail.com
*Η  Διεύθυνση Παραγωγής, η Διεύθυνση Φωτογραφίας και η Κινηματογραφική Υποκριτική θα διδαχτούν με τη μορφή master classes (2 τετράωρα έκαστο, 2 συναντήσεις έκαστο).
** Η τιμή δεν περιλαμβάνει φόρους.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:www.mcf.gr
Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00. Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01. Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00 έως 01:00. Από τις 01:01πμ θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.
Γραφείο Τύπου ΙΜΚ: Χαρά Πετρούνια
6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

You may also like...