“ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ”: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

thessalonikiΣυνεχίζεται στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη (Εθνικής Αμύνης 27, τηλ. 2310 374808) το διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Γράφοντας το βιβλίο της Ζωής” για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, από 8 έως 12 ετών.
Το πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Θεσσαλονίκης, το Ινστιτούτο ψηφιακής μάθησης και επικοινωνίας “Νous” και τον “Αρκτούρο” και υλοποιείται κάθε Πέμπτη του Μαρτίου, στις 18.00.
Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία της Ζωής, μίας νεαρής αρκούδας, η οποία εκπαιδεύτηκε από τους ανθρώπους του Αρκτούρου και αφέθηκε να ζήσει ελεύθερη στη φύση. Στη συνέχεια καλούνται να αποτυπώσουν τη δική τους εκδοχή σε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο, με ειδικό λογισμικό, που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή, που μπορεί να γίνει με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνση k.vogdanos@thessaloniki.gr. Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών ανέρχεται σε 12 άτομα.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης:
LINK

You may also like...