Γράμματα για την Αμαλ: Δημιουργικό Εργαστήριο στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελευσίνας “Λεωνίδας Κανελλόπουλος”

24.9.2021 ΣΤΙΣ 17.00

Με αφορμή την εικαστική έκθεση του Ταξιδιού / the WALK “Ένα Βήμα Μπροστά” που φιλοξενείται από την Ελευσίνα 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, η ομάδα Λαικάρτ και η Γιολάντα Μαρκοπούλου διοργανώνουν την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, στις 17.00, το δημιουργικό εργαστήριο “Γράμματα για την Αμάλ”, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελευσίνας “Λεωνίδας Κανελλόπουλος”.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες, αφού επισκεφθούν την εν λόγω έκθεση, θα συντάξουν ένα γράμμα με παραλήπτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, απαντώντας στην ερώτηση:  «Αν μπορούσες, τι θα ήθελες να αλλάξεις στον κόσμο για τη μικρή Αμάλ και για όλα τα παιδιά σαν και σένα;» Το γράμμα μπορεί να είναι σύντομο ή εκτενές, σύνθετο ή απλό και να είναι γραμμένο σε όποια γλώσσα επιλέξουν τα παιδιά και οι έφηβοι συμμετέχοντες. Το μόνο που έχει σημασία, είναι το μήνυμα να βγαίνει μέσα από την καρδιά τους!

Στις 6 Οκτωβρίου η Αμαλ θα παραδώσει ένα ΒΟΥΝΟ ΑΠΟ ΓΡΑΜΜΑΤΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, σε μια εκδήλωση που θα γιορτάζει τη φωνή των παιδιών από όλο τον κόσμο.

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6956023573 ή στο email artisticdirectorate@eleusis2021.eu. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη συμμετοχή.

Μάθετε Περισσότερα

Σχετικά με την Έκθεση

Μπορεί η μικρή Αμάλ, η 9χρονη προσφυγοπούλα από τη Συρία, μετά την επίσκεψή της στην Ελευσίνα την 1η Σεπτεμβρίου 2021, και τη θερμή υποδοχή που της επιφύλασσε η 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, να ταξιδεύει πλέον σε νέους προορισμούς, το μήνυμα, όμως, της ελπίδας που μετέφερε, είναι ακόμα ηχηρό. Η εικαστική έκθεση “Ένα βήμα μπροστά”, με έργα παιδιών και εφήβων από σχολεία και δομές από όλη την Ελλάδα, που εμπνεύστηκαν από το Ταξίδι της, καρπός του ομώνυμου εκπαιδευτικού προγράμματος του Ταξιδιού, φιλοξενείται έως τις 30 Σεπτεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελευσίνας “Λεωνίδας Κανελλόπουλος”, με ελεύθερη είσοδο.

Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες, εικαστικές παραγωγές, κόμιξ, τρισδιάστατες κούκλες, κείμενα και βίντεο, που δημιούργησαν παιδιά και έφηβοι που συμμετείχαν στα εργαστήρια του «Ταξιδιού» κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Η θεματική των έργων αφορά στη μετακίνηση των πληθυσμών και το Ταξίδι της μικρής Αμάλ, μεταφέροντας τις σκέψεις και τα συναισθήματα των παιδιών γύρω από τα σημαντικά αυτά κοινωνικά ζητήματα. Στην έκθεση παρουσιάζονται και τα έργα με τη σκιά της Αμάλ, που δημιουργήθηκαν στο Εργαστήριο Θεάτρου Σκιών, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα από τον Σπύρο Αγγελόπουλο. Η έκθεση υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Ελευσίνας και του Π.Α.Κ.Π.Π.Α. Ελευσίνας.

Μάθετε Περισσότερα

You may also like...