Γνωριμία και συζήτηση με τον Jo Nesbo

nnnnnnnccccccccccggggggggggΓνωριμία και συζήτηση με τον Jo Nesbo. O νορβηγός συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας συναντά τους έλληνες αναγνώστες του. Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 8 μ.μ. Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 6:30 μ.μ. Σε συνεργασία με τη Νορβηγική Πρεσβεία,  Με ταυτόχρονη μετάφραση από τα αγγλικά.  Μπορεί ο σταρ της αστυνομικής λογοτεχνίας Jo Nesbo [Τζο Νέσμπο] να επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα και δη την Κάλυμνο –όπου απολαμβάνει τις ομορφιές του νησιού και ίσως εμπνέεται από αυτές– όμως, ο πολυβραβευμένος νορβηγός συγγραφέας, αυτή τη φορά, θα κάνει μια στάση στην Αθήνα. Οι nesbomaniacs, λοιπόν, θα έχουν την ευκαιρία να τον συναντήσουν την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, όπου ο Νέσμπο θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο Αντώνη Καρπετόπουλο για τα βιβλία του και τον διάσημο επιθεωρητή του Χάρι Χόλε. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρέσβης της Νορβηγίας κ. Jørn Gjelstad.
Μετά το τέλος της συζήτησης, ο «σκοτεινός πρίγκιπας» του αστυνομικού μυθιστορήματος που έχει καθηλώσει εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο με τις συναρπαστικές ιστορίες του θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Νορβηγική Πρεσβεία, το Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών και τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Η είσοδος είναι ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων θα αρχίσει στις 6:30 μ.μ. Έχει προβλεφθεί ταυτόχρονη μετάφραση από τα αγγλικά.

Ο Jo Nesbo…
… γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1960 στο Όσλο. Σπούδασε οικονομικά και εργάστηκε ως δημοσιογράφος αλλά και ως μουσικός. Το 1997 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο The Bat Man, το οποίο ήταν και το πρώτο της σειράς με πρωταγωνιστή τον ντετέκτιβ Χάρι Χόλε. Διάσημος σήμερα όσο και ο καλτ ντετέκτιβ του, βλέπει τα βιβλία του να υπερβαίνουν σε πωλήσεις τα 25.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως και να εκδίδονται σε περισσότερες από 40 χώρες.
Είναι ο πιο επιτυχημένος συγγραφέας αστυνομικού μυθιστορήματος στη Νορβηγία και κάτοχος ενός εντυπωσιακού ρεκόρ στη Μεγάλη Βρετανία: στο 2011, οι πωλήσεις των βιβλίων του ξεπέρασαν τα 717.000 αντίτυπα, πράγμα που σημαίνει ότι ανά 27 δευτερόλεπτα πουλιέται ένα βιβλίο του! Το ρεκόρ αυτό τον κατατάσσει στη δεύτερη θέση της λίστας των πιο ευπώλητων συγγραφέων στη Μ. Βρετανία, δηλαδή ο Νέσμπο ξεπερνά τον Σουηδό Στιγκ Λάρσον και έχει μπροστά του μόνο τον Αμερικανό Τζέιμς Πάτερσον. Σε όλη την Ευρώπη, τα βιβλία του φιγουράρουν στην κορυφή της λίστας των μπεστ σέλερ, ενώ στην Ιρλανδία τα μυθιστορήματά του βρίσκονται στην πρώτη θέση των πωλήσεων.
Ο Τζο Νέσμπο έχει τιμηθεί με τα πιο έγκυρα βραβεία (Riverton Prize-1997, The Glass Key-1998), καθώς και με τις υψηλότερες διακρίσεις στη χώρα του. Επίσης, το μυθιστόρημά του Νέμεσις ήταν υποψήφιο για το βραβείο Edgar Allan Poe (2010). Ο Νέσμπο υπήρξε επίσης υποψήφιος τρεις φορές για το Βραβείο των Νορβηγών Βιβλιοπωλών, το οποίο έχει ήδη κερδίσει δύο φορές μέχρι σήμερα: το 2000 για τον Κοκκινολαίμη (το τρίτο της σειράς Χόλε) και το 2007 για τον Χιονάνθρωπο.
Οι τίτλοι των δέκα βιβλίων της σειράς Χάρι Χόλε είναι οι εξής: Η νυχτερίδα, Οι κατσαρίδες, Ο κοκκινολαίμης, Νέμεσις, Το αστέρι του διαβόλου, Ο λυτρωτής, Ο χιονάνθρωπος, Η λεοπάρδαλη, Ο φαντομάς, Αστυνομία. Στην Ελλάδα έχουν επίσης εκδοθεί τα βιβλία του: Κυνηγοί κεφαλών, ένα συναρπαστικό θρίλερ που έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο, Ο γιος, ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με πανέξυπνη πλοκή, το νέο του βιβλίο Αίμα στο χιόνι και η σειρά παιδικών βιβλίων με ήρωα τον Δόκτορα Πορδαλό, ενώ στις 16 Σεπτεμβρίου 2015 κυκλοφορεί στην Ελλάδα το Περισσότερο αίμα, η συνέχεια του μπεστ σέλερ Αίμα στο χιόνι. Τα αστυνομικά του βιβλία κυκλοφορούν και σε e-book (e-pub). Όλα τα βιβλία του σε έντυπη και ψηφιακή μορφή κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω διαδικτύου και θα είναι ανοικτή σε όλους. Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου (www.megaron.gr).

Για περισσότερες πληροφορίες:
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 210 72.82.333, www.megaron.gr

Επίσης:
https://www.facebook.com/megaron.gr
https://www.facebook.com/CentreForLifeKentroZois
http://www.pinterest.com/megaronathens/
https://twitter.com/MegaronAthens
www.metaixmio.gr
www.jonesbo.com

You may also like...