ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αναβαθμίζονται εικαστικά με θεματολογία που αντλεί την έμπνευσή της από το θαλάσσιο στοιχείο, φέτος για δεύτερη χρονιά, από το Δήμο Θεσσαλονίκης οι σχολικές μονάδες που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πακέτο δραστηριοτήτων, με τίτλο «Πόλη στη θάλασσα».
Η δράση αναβάθμισης διοργανώνεται με τη συνεργασία ειδικής ομάδας καλλιτεχνών γκράφιτι, της εταιρείας Theboxgallery, οι οποίοι συμμετέχουν εθελοντικά, στην προσπάθεια βελτίωσης του περιβάλλοντος χώρου των σχολείων.
Το γκράφιτι ξεκίνησε φέτος, από το 15ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, όπου με τη συμβολή των καλλιτεχνών Cems και Nemo, του Συλλόγου Γονέων του σχολείου και της εταιρείας Ευρωγνώση Χαριλάου, η οποία κάλυψε το κόστος των χρωμάτων που χρησιμοποιήθηκαν, αναμορφώθηκε ο τοίχος της εισόδου του σχολείου.
Το γκράφιτι στα σχολεία, το οποίο συνδέει μια μορφή τέχνης με το περιβάλλον και τη μαθησιακή διαδικασία, θα συνεχιστεί έως το τέλος της σχολικής περιόδου, σε σχολεία που ακολουθούν το πακέτο δραστηριοτήτων του Δήμου Θεσσαλονίκης, συνδυαστικά με το περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη θάλασσα της παιδικής Helmepa.

 

 

You may also like...