Γκαλά όπερας με τη Λιουντμίλα Μοναστίρσκα και τον Δημήτρη Πλατανιά

Γκαλά όπερας με τη Λιουντμίλα Μοναστίρσκα  και τον Δημήτρη Πλατανιά

Έναρξη προπώλησης | Παρασκευή 2 Νοεμβρίου

Δύο μεγάλες φωνές
σε μια αξέχαστη οπερατική εμπειρία

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Μουσική διεύθυνση | Μίλτος Λογιάδης

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου | 20:30
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Μια αξέχαστη μουσική εμπειρία υπόσχονται δύο μεγάλες φωνές με διεθνή ακτινοβολία, η ουκρανή σοπράνο Λιουντμίλα Μοναστίρσκα και ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς, στο γκαλά όπερας με αγαπημένες ιταλικές άριες και ντουέτα που παρουσιάζουν το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 8:30 μ.μ. στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Η προπώληση αρχίζει την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου.

Στο πλούσιο πρόγραμμα της βραδιάς, αποσπάσματα από όπερες σπουδαίων συνθετών του Ρομαντισμού και του Βερισμού (Βέρντι, Λεονκαβάλλο, Μασκάνι, Πουτσίνι). Τους δύο ερμηνευτές που διαπρέπουν στα λυρικά θέατρα του κόσμου πλαισιώνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η οποία θα ερμηνεύσει ορχηστρικά ιντερμέδια από τις όπερες «Ο φίλος Φριτς» και «Μανόν Λεσκώ» καθώς και τη Sinfonia από το «Σικελικό εσπερινό». Στο πόντιουμ ο μαέστρος Μίλτος Λογιάδης.

Η ουκρανικής καταγωγής δραματική σοπράνο Λιουντμίλα Μοναστίρσκα, που φημίζεται για το πλούσιο ηχόχρωμα της φωνής της, προκάλεσε αίσθηση το 1996 όταν έκανε το ντεμπούτο της ως Τατιάνα στον «Ευγένιο Ονιέγκιν» στο Κίεβο. Πριν αρχίσει τη διεθνή σταδιοδρομία της, υπήρξε επί χρόνια βασική σολίστ της Εθνικής Όπερας της Ουκρανίας. Έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα της Ευρώπης, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ασίας και έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μαέστρους (Παππάνο, Μέτα, Ληβάιν κ.ά.) και διάσημους τραγουδιστές (Ντομίνγκο, Κάουφμαν κ.ά.).

Ο Δημήτρης Πλατανιάς, μόνιμος μονωδός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με λαμπρή καριέρα και εκτός ελληνικών συνόρων, έχει λάβει μέρος σε παραγωγές φημισμένων λυρικών θεάτρων της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Αυστρίας, της Βρετανίας κ.ά., ερμηνεύοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους για βαρύτονο. Στο ρεπερτόριό του περιλαμβάνονται εμβληματικοί χαρακτήρες του λυρικού ρεπερτορίου όπως, μεταξύ άλλων, Φίγκαρο, Ριγκολέττο, Ναμπούκκο, Αμονάσρο, Ζερμόν, Σκάρπια. Έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με πολυάριθμες ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Tιμές εισιτηρίων
11 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 16 € ● 26 € ● 34 € ● 42 € ● 52 € ● 60 € (διακεκριμένη ζώνη)

You may also like...