Γιώργος Χαδούλης: Ζωγραφική και Κεραμικά – Εγκαίνια Σάββατο 12 Ιουλίου

GIORGOS_XADOULISΓιώργος Χαδούλης
Ζωγραφική και Κεραμικά
Εγκαινιάζεται το Σάββατο 12 Ιουλίου, στις 8.00 μμ στο Παλαιό Σχολείο στο Κάστρο της Σίφνου, η ατομική έκθεση του Γιώργου Χαδούλη. Η έκθεση θα διαρκέσει ως και το Σάββατο 2 Αυγούστου 2014.
Η έκθεση αποτελείται από δύο ενότητες, Ζωγραφική & Κεραμικά, που συνιστούν έργο προετοιμασίας δύο ετών.
Στην πρώτη ενότητα παρουσιάζονται οι «Βράχοι»: δεκαπέντε ζωγραφικά έργα σε χαρτί και κολλάζ που πραγματεύονται το πέρασμα του χρόνου. Παράλληλα, σαν δεύτερη ενότητα, ο ζωγράφος εκθέτει μια σειρά πρωτότυπων κεραμικών (χρηστικών αντικειμένων), ειδικά πλασμένα και ζωγραφισμένα από τον ίδιο, ως μία σαφή αναφορά στην κεραμική παράδοση της Σίφνου.
Αν και τα δύο μέσα που παρουσιάζονται σε αυτή την έκθεση διαφέρουν από μορφολογικής άποψης, τα χαρακτηριστικά και οι ανάγκες δημιουργίας τους συγγενεύουν. Η απορροφητικότητα του κεραμικού και του χαρτιού απαιτεί από το ζωγράφο σαφήνεια και συγκέντρωση στην εκτέλεση. Το έργο του Γιώργου Χαδούλη δοξάζει το τι σημαίνει να είναι κανείς ζωντανός.
Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Δήμου Σίφνου & σε συνεργασία με την Γκαλερί Σκουφά.
Εγκαίνια: Σάββατο 12 Ιουλίου 2014, 8.00 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 12 Ιουλίου – 2 Αυγούστου 2014
Παλαιό Σχολείο // Κάστρο Σίφνου
ΓΚΑΛΕΡΙ ΣΚΟΥΦΑ: Σκουφά 4, Κολωνάκι, 106 73 Τηλ. 210-3643025, 210-3603541
Ώρες λειτουργίας: Δευτ-Τετ-Σαβ 10:00-15:30, Τρ-Πεμ-Παρ: 10:00-15:30 & 17:30-21:00
e-mail: info@skoufagallery.gr website: www.skoufagallery.gr
Γιώργος Χαδούλης – Βιογραφικό Σημείωμα 
Γεννημένος, στην Αθήνα το 1966, ο Γιώργος Χαδούλης είναι από τους δημοφιλέστερους ζωγράφους της γενιάς του. Σπούδασε ζωγραφική στην Beaux – Arts στο Παρίσι, όπου έζησε σχεδόν δέκα χρόνια, και έκτοτε εκθέτει συστηματικά έργα του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Πέρα από τη ζωγραφική έχει εργαστεί με τον Αλέκο Φασιανό ως βοηθός σκηνογράφου στις παραστάσεις των “Ορνίθων” του Αριστοφάνη (Μοντέρνο Θέατρο, Επιδαύρια) και “Οδυσσέα γύρισε σπίτι” του Ι. Καμπανέλη (Θέατρο Τέχνης, Φεστιβάλ Αθηνών).
Τα κεραμικά διατίθενται στην Αθήνα στα πωλητήρια του Μουσείου Μπενάκη.
Έργα του βρίσκονται σε Μουσεία & σε σημαντικές κρατικές και ιδιωτικές συλλογές.

You may also like...