Γιώργος Σταθόπουλος στην γκαλερί Kapopoulos

proskllisistathopoulosssssssssssssssssssssssssssΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ KAPOPOULOS FINE ARTS ΣΤΟ GOLDEN HALL ΕΓΚΑΙΝΙΑ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 13.00 ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΩΣ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 Έργα του των τελευταίων χρόνων, που υμνούν τη ζωή, παρουσιάζει ο Γιώργος Σταθόπουλος στη νέα του ατομική έκθεση, που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall, το Σάββατο 19 Μαρτίου και ώρα 13.00. Πρόκειται για μια σειρά έργων διαφόρων υλικών, μικρών μεσαίων και μεγαλύτερων διαστάσεων στα οποία συνειδητά ο καταξιωμένος ζωγράφος εστιάζει στην αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων και με τη συνέπεια που τον διακρίνει δεν αλλάζει, όπως λέει ο ίδιος, γραφή, στυλ και θεματογραφία. Ο έρωτας και ο αισθησιασμός είναι διάχυτοι παντού στα έργα του καταξιωμένου ζωγράφου: «ο έρωτας ζει και θριαμβεύει πάντα. Δεν έχει ανάγκη από συνθήματα και διαδηλώσεις. Ανθίζει μόνος του και δεν τον σταματά τίποτα. Οφείλουμε να τον δοξάζουμε στη ζωγραφική, στη μουσική. Αυτή είναι και η αγωνία του ζωγράφου, να κατορθώσει να τον εκφράσει», σημειώνει ο Γιώργος Σταθόπουλος. Πράγματι τα ζευγάρια του αποτελούν δυνατά σύμβολα ζωής που κυοφορούν την ομορφιά και στέλνουν το μήνυμα της συντροφικότητας που τόσο έχουμε ανάγκη στην εποχή μας. Με φόντο αφηρημένες πόλεις που έλκουν στοιχεία από την σύγχρονη ζωή, αλλά και από τα βυζαντινά χρόνια και την κλασική ιστορία: «στην ουσία είναι η πόλη που ζούμε, όπου οι ρυθμοί είναι ανακατεμένοι, όπως και οι έννοιες και οι άνθρωποι. Σε σύγχυση τα κτήρια σε σύγχυση και εμείς οι ίδιοι», επισημαίνει ο ζωγράφος.

Παράλληλα ο Γιώργος Σταθόπουλος δεν εγκαταλείπει ποτέ το αγαπημένο του θέμα της γυμνής, ιδανικά όμορφης, γυναίκας, την οποία παρουσιάζει γεμάτη καμπύλες να επιδίδεται σε μοναχικές, ερωτικές ενατενίσεις. Αιώνια σύμβολα του Γιώργου Σταθόπουλου τα λευκά περιστέρια του, το μήλο στο χέρι μιας γυναίκας, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και βέβαια τα μουσικά του όργανα, με την άρπα και τη φλογέρα να κυριαρχούν, προσθέτοντας ρομαντισμό και ονειρικές διαστάσεις.

«Η τέχνη οφείλει να ψυχαγωγεί τον άνθρωπο και όχι να τον βασανίζει. Αυτό το παθαίνει στην αληθινή του ζωή. Σκοπός της τέχνης είναι να άγει την ψυχή σ έναν άλλο τόπο. Θέλω η τέχνη μου να είναι προς μίμησην και όχι προς αποφυγήν. Προσπαθώ με το έργο μου να πλησιάσω την ομορφιά της ζωής. Το «ωραίον» για μένα είναι το ιδανικό», καταλήγει ο Γιώργος Σταθόπουλος.
Η έκθεση του Γιώργου Σταθόπουλου στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts εγκαινιάζεται το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 13.00.
Διάρκεια έκθεσης ως τις 30 Μαρτίου 2016. Ώρες έκθεσης:Δευτέρα ως Παρασκευή 10.00-21.00. Σάββατο 10.00-20.00
Kapopoulos Fine Arts: Λ. Κηφισίας 37Α & Σπύρου Λούη – Μαρούσι
Golden Hall Tηλ./Fax: 210 6833048
Μπορείτε να δείτε τα έργα στην ιστοσελίδα μας: www.kapopoulosart.gr
Αγαπητοί συνεργάτες, περισσότερες πληροφορίες συνεντεύξεις με τον καλλιτέχνη, φωτογραφίες σε καλύτερη ανάλυση παρακαλώ επικοινωνήστε: Δέσποινα Σαββοπούλου 6932/243516

You may also like...