Γιώργης Χριστοδούλου- καντάδα

kantadaΟ Γιώργης Χριστοδούλου, έρχεται για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με μια ξεχωριστή μουσική παράσταση.
Τραγουδοποιός με οκτώ προσωπικά άλμπουμ και μια ξεχωριστή πορεία στην ελληνική αλλά και την ισπανική μουσική σκηνή, ο Γιώργης θα παρουσιάζει τη νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο Καντάδα, βασισμένη στα τραγούδια των Αττίκ, Σουγιούλ, Γιαννίδη, Ραπίτη κ.α.Μια ιδέα της Αρλέτας και η ανάγκη του Γιώργη να εκφραστεί μέσα από αγαπημένα τραγούδια με τα οποία είχε μεγαλώσει, ήταν αρκετά για να δώσουν το έναυσμα για τη δημιουργία αυτής της ξεχωριστής Καντάδας. Το ομώνυμο προσωπικό μουσικό project παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2014 στην καρδιά των Κυκλάδων, στο κάστρο της Αντιπάρου. Από τότε, από τη Σάμο έως το Λονδίνο, από τον Πόρο έως τη Βαρκελώνη και από την Πλάκα έως τη Βόρεια Ελλάδα, η Καντάδα ταξίδεψε, αφουγκράστηκε την αγάπη του κοινού, ωρίμασε και αναδείχθηκε σήμερα σε μία από τις αγαπημένες δουλειές του τραγουδοποιού.
Στην Καντάδα, μεγάλοι δημιουργοί που άφησαν εποχή -όπως οι Αττίκ, Λεό Ραπίτης, Κώστας Γιαννίδης, Μιχάλης Σουγιούλ- συμπορεύονται μαζί με την κομψότητα και το ξεχωριστό ύφος που διακρίνει τη μουσική του Γιώργη Χριστοδούλου.
Σ’ αυτή τη δουλειά συναντήθηκαν οι jazz επιρροές με τις λιτές ενορχηστρώσεις, οι οποίες απελευθερώνουν τη δύναμη των τραγουδιών και επιτρέπουν στον ακροατή να εξερευνήσει την καλλιτεχνική τους αξία. Με όργανα ακουστικά, όργανα “δρόμου” όπως είναι η κιθάρα, το βιολί, το ακορντεόν, το κλαρινέτο, ο Γιώργης δανείζεται τον όρο “Καντάδα” για να παρουσιάσει ένα δίσκο με τραγούδια που δεν πλήγωσε ο χρόνος, αλλά ανέδειξε πόσο ποτισμένα είναι με το ταλέντο των δημιουργών τους.
Για 90 λεπτά, ιστορίες και τραγούδια με τη ζεστή φωνή του Γιώργη Χριστοδούλου και τη συνοδεία τριών εξαίρετων μουσικών :
Χάρης Σταυρακάκης – ακορντεόν, πιάνο
Γιώτης Παρασκευαΐδης – κιθάρα
Αντώνης Αρβανίτης – κοντραμπάσο
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου
ώρα 21.00
ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΜΜΘ
Στο Μέγαρο Μουσικής:
25ης Μαρτίου & Παραλία.
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Σάββατο: 10:00πμ-6:00μμ
Τηλέφωνο: 2310 895938-9.
Τις ημέρες που πραγματοποιούνται παραστάσεις στο κτίριο Μ2 μπορείτε να καλείτε και στο: 2310896000.
Στην Πλατεία Αριστοτέλους.
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο:
10:00πμ-3:30μμ
Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:
10:00πμ-2:00μμ και 5:30μμ-8:00μμ
Ηλεκτρονικά
Στο www.ticketservices.gr

You may also like...