Γιορτή τσίπουρου

O Δήμος Σουφλίου κάθε χρόνο στα μέσα Νοεμβρίου από το 2003 πραγματοποιεί τη γιορτή τσίπουρου, η οποία έχει αγκαλιαστεί τόσο από τους ντόπιους παραγωγούς όσο και από τους χιλιάδες επισκέπτες κι έχει γίνει πλέον θεσμός στην περιοχή. Σκοπός της γιορτής αυτής είναι να διατηρηθεί η παράδοση της περιοχής σ’ αυτό τον τομέα αλλά και να προωθηθούν τα σχετικά προϊόντα, αφού η άριστη ποιότητα του τοπικού οίνου και τσίπουρου αξίζει την ανάλογη προβολή και προώθηση. Παράλληλα ο σκοπός είναι και εκπαιδευτικός (με προγράμματα εκμάθησης της διαδικασίας της παραδοσιακής οινοποίησης και απόσταξης),   γευσιγνωσίας  με προσφορά εδεσμάτων από μούστο και κρασί, ψυχαγωγικός με μουσικές εκδηλώσεις -ενημερωτικός με σχετικές διαλέξεις προς τους αμπελοκαλλιεργητές και τους οινοποιούς για προβλήματα που τους απασχολούν.
Απευθύνεται σε κατοίκους τόσο της περιοχής μας όσο και άλλων περιοχών της Ελλάδας για να γνωρίσουν την τοπική μας παράδοση ενώ   η εθελοντική συμμετοχή είναι αυτή που κατ’ εξοχήν στηρίζει την εκδήλωση αυτή.
Η Έκτη Γιορτή Τσίπουρου θα πραγματοποιηθεί στο Σουφλί από τις 19 έως και τις 24 Νοέμβρη από το Δήμο Σουφλίου, τον Αμπελουργικό Συνεταιρισμό Σουφλίου και το Σύλλογο Φίλων Οίνου και Αμπέλου «Ο Στάφυλος».  Η πρώτη βραδιά θα είναι παραδοσιακή με τη συμμετοχή των τοπικών συγκροτημάτων του δήμου, ενώ τις δύο άλλες βραδιές θα φιλοξενηθούν συγκροτήματα ρεμπέτικης μουσικής.  Επίσης, στα πλαίσια της 6ης γιορτής, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Οίνος και γεύσεις» από το Σύλλογο Φίλων Οίνου και Αμπέλου «Ο Στάφυλος». Στην ημερίδα θα μιλήσουν ειδικοί επιστήμονες και θα συμμετέχουν όσοι παραγωγοί ενδιαφέρονται.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2007 και ώρα 11 π.μ. στο δημοτικό θέατρο Σουφλίου.

Περισσότερες πληροφορίες 2554350100   Δήμος Σουφλίου,  dim@soufli.gr

You may also like...