“Γιορτή πολυγλωσσίας”

DSC02471Συμμετοχή του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού
στη “Γιορτή πολυγλωσσίας” του Δήμου Θεσσαλονίκης

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συμμετέχει στο πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης “Γιορτή πολυγλωσσίας” με ένα Εργαστήριο δραματοποίησης παραμυθιού με παιχνίδι και θέατρο για παιδιά 10-12 ετών, με θέμα “Οι μάγοι από την Ανατολή”, το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 ώρα 11.30-14.30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου.

Πρόκειται για ένα εργαστήριο δραματοποίησης παραμυθιού με παιχνίδι και θέατρο, που σχεδιάστηκε με βάση το ομώνυμο παραμύθι από το βιβλίο του Φίλιππου Μανδηλαρά «Ο μεγάλος ίσκιος και οι Τσιγγάνοι». Το βιβλίο αφηγείται την ιστορική πορεία των Ρομ ανά τους αιώνες μέσα από κείμενα που βασίζονται σε ιστορικές πηγές. Για το εργαστήριο επιλέχτηκε μια ιστορία, σύμφωνα με την οποία ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ο Μονομάχος (11ος αι. μ.Χ.) αντιμετώπισε μια δύσκολη κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη χάρη στη βοήθεια των Τσιγγάνων.

Μέσα από το εργαστήριο δραματοποίησης τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη βυζαντινή ιστορία και με τον βυζαντινό πολιτισμό. Επίσης, ευαισθητοποιούνται ως προς τη φυλή των Τσιγγάνων, μαθαίνοντας γενικά για την ιστορική τους διαδρομή όπως και για τον ρόλο που έπαιξαν στο συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός. Τέλος, εξοικειώνονται με τη δραματοποίηση μέσα από την ανάληψη ρόλων και το παιχνίδι και ασκούνται στην παραγωγή νέου λόγου.

Διεξαγωγή εργαστηρίου: Μάρθα Κατσαρίδου, εκπαιδευτικός-παιδαγωγός θεάτρου, Άννα Μπεζιργιάννη, εκπαιδευτικός.

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2313 306476.

You may also like...