Γιορτάζουν τα παιδιά των Ειδικών σχολείων Π. Ε Πειραιά

Γιορτάζουν τα παιδιά των Ειδικών σχολείων Π. Ε Πειραιά

 

Κλόουν και ξυλοπόδαροι θα υποδεχθούν περίπου 500 μαθητές και μαθήτριες δεκατεσσάρων (14) Ειδικών Σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά στη μεγάλη γιορτή, που πραγματοποιείται, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, τη Παρασκευή 17 Μαϊου στις 10 το πρωί, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος», στο Δήμο Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Η εκδήλωση, που διοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη, στοχεύει να προσφέρει στα παιδιά αλλά και στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς τους ένα «μικρό ταξίδι αγάπης και χαράς», με αφορμή το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Τo πρόγραμμα περιλαμβάνει πολυποίκιλα μουσικοκινητικά παιχνίδια για τη δημιουργική έκφραση των παιδιών, πολλές εκπλήξεις και δώρα και για πρώτη χρονιά ένα τρενάκι θα ταξιδέψει τους μικρούς μας φίλους και τους συνοδούς τους σε ένα ταξίδι αγάπης και χαράς μέσα στο χώρο της εκδήλωσης.

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο ηθοποιός ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης δήλωσε:

«Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά υλοποιούμε μια ιδέα, που στόχος και επιθυμία μας ήταν να γίνει θεσμός και πιστεύουμε ότι τα καταφέραμε. Ιδιαίτερα μας χαροποιεί ότι αυτή η ετήσια γιορτή των παιδιών των Ειδικών Σχολείων των Δήμων της περιοχής μας, με την ευκαιρία του τέλους της σχολικής χρονιάς, έρχεται ως επιστέγασμα μιας σειράς εκδηλώσεων, που γίνονται σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση, με τη συμμετοχή των παιδιών με τις ιδιαίτερες ικανότητες. Με αυτές τις εκδηλώσεις πιστεύουμε ότι συμβάλουμε ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ειδικών Σχολείων, μέσα από τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, να γίνονται μέρος του κοινωνικού συνόλου, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς. Βεβαίως τίποτα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συμμετοχή αυτών των σπουδαίων παιδιών, τη στήριξη των άξιων εκπαιδευτικών τους και φυσικά τις μεγάλες προσπάθειες των άξιων γονέων τους. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.»

 

Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

«Και αυτή τη χρονιά έχουμε ετοιμάσει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα αφιερωμένο στα «ιδιαίτερα» παιδιά των ειδικών σχολείων του ευρύτερου Πειραιά. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να απαντά στις προσδοκίες μιας πολιτικής που να συμβάλλει στην ομαλή κοινωνική ένταξη αυτών των παιδιών. Παράλληλα είναι υποχρέωσή μας να ενισχύουμε τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών και να στηρίζουμε τους γονείς στον αγώνα ζωής που δίνουν καθημερινά. Ως Δημοτική Αρχή με συγκεκριμένες δράσεις, προωθούμε την εργασιακή ενσωμάτωση  «ιδιαίτερων» ατόμων αξιοποιώντας τις ικανότητες τους στο μέγιστο δυνατό βαθμό».

You may also like...