Γεωργία Μαυραγάνη & Ομάδα Happy End Όχι Αθώος Πια

Γεωργία Μαυραγάνη & Ομάδα Happy End
Όχι Αθώος Πια
16 Νοεμβρίου 2014 – 26 Απριλίου 2015
Θέατρο για Εφήβους

Πώς είναι να αποχαιρετάς την παιδική αθωότητα και να εισέρχεσαι στον κόσμο των «μεγάλων»;
Ο έφηβος μοιάζει με τον αστακό κατά την εποχή που αλλάζει το κέλυφός του: είναι εκτεθειμένος σε όλους τους κινδύνους και στην ανάγκη να κατασκευάσει ένα νέο κέλυφος… Είναι μια μεταμόρφωση, κάτι σαν δεύτερη γέννηση…
Τι επιστολή θα έγραφες στον έρωτα; Στην πλήξη; Στο θυμό; Στο φόβο; Στον ίδιο σου τον εαυτό; Τι θα σε έκανε να πεις… «Όχι αθώος πια»;
Τι σημαίνει να είσαι έφηβος σήμερα; Πόσο «κουτοί» και «αστείοι» φαίνονται στα μάτια σου οι μεγάλοι; Εάν έγραφες ένα γράμμα στους γονείς σου, πώς θα τους έλεγες αυτά που ήδη ξέρουν και κάνουν πως δεν ακούν;
Τι επιστολή θα έγραφες στον έρωτα; Στην πλήξη; Στο θυμό; Στο φόβο; Στον ίδιο σου τον εαυτό;

Η Στέγη, η ταλαντούχα σκηνοθέτης και εκπαιδευτικός Γεωργία Μαυραγάνη και η ομάδα της, Happy End, αναλαμβάνουν να μας μυήσουν στο σαγηνευτικό κόσμο της εφηβείας με την παράσταση Όχι Αθώος Πια. Οι σημερινοί έφηβοι εμπλέκονται δυναμικά στη δημιουργική διαδικασία αυτής της ξεχωριστής παράστασης, που ανήκει στο είδος του θεάτρου επινόησης (devised theatre). Μέσα από συνεντεύξεις, εργαστήρια και ένα ειδικά διαμορφωμένο blog, μοιράζονται με την ομάδα τα όνειρα και τις αγωνίες τους, αγαπημένους στίχους, μουσικά και λογοτεχνικά ερεθίσματα.

Πάνω από όλα, της χαρίζουν τον αφοπλιστικό τους λόγο και γίνονται έτσι συνεργοί στη δημιουργία μιας παράστασης καυστικής, ιδιαίτερης, συγκινητικής. Σε αυτήν, ένας μικρός χορός εφήβων, αξιοποιώντας τις φόρμες της άμεσης απεύθυνσης στο κοινό, της επιστολής, του σκωπτικού τραγουδιού, μας εμπιστεύεται το μυστικό του… Μας το λέει ψιθυριστά. Γιατί είναι πολύτιμο.
Γι’ αυτό λοιπόν οι σκέψεις κάθε εφήβου είναι αναγκαίες γι’ αυτήν την παράσταση. Αν είσαι έφηβος, αν νιώθεις πως κι εσύ θέλεις να μοιραστείς τις δικές σου και τα συναισθήματά σου, στείλε τη δική σου επιστολή στο blog www.oxiathoospia.tumblr.com . Στείλε τη δική σου εκδοχή. Μπορεί αυτά που θα γράψεις να βοηθήσουν πολύ.
Όταν η παράσταση ολοκληρωθεί και την παρακολουθήσεις, θα μπορείς και πάλι να στείλεις τη δική σου απάντηση σε αυτό που είδες. Ίσως να επιλεγεί ολόκληρη ή αποσπάσματά της και να παρουσιαστεί την επόμενη φορά που θα ανέβει η παράσταση, αφού πρώτα ενημερωθείς γι’ αυτό.
Αν, λοιπόν, είσαι έφηβος, έχεις κάθε λόγο να μπεις στο blog και να κρατήσεις τη συζήτηση ζωντανή. Γιατί εσύ είσαι η φωνή αυτής της παράστασης Όχι Αθώος Πια και μπορείς να την αλλάζεις όσο παίζεται.
Σε θέλουμε συνεργό.
Σε θέλουμε συνένοχο.
Εδώ μπορείς να μιλήσεις και να ακουστείς.
Θα το κάνεις;

Επισκεφθείτε το blog της παραστάσης oxiathoospia.tumblr.com
***
Σύνθεση – Επιμέλεια Κειμένου: Γεωργία Μαυραγάνη και ομάδα Happy End
Σκηνοθεσία: Γεωργία Μαυραγάνη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελίνα Ρίζου
Σκηνικά – Κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Σχεδιασμός – Οργάνωση εκπαιδευτικού blog: Ελένη Παπαδημητρίου
Ηθοποιοί: Θεανώ Μεταξά, Αντώνης Παναγόπουλος, Ρομάνα Λόμπατς, Μικές Γλύκας, Κωνσταντίνος Πλεμμένος
Παραγωγή: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Αίθουσα Εφηβικού Θεάτρου +5
Πρωινές παραστάσεις για σχολεία (Πέμπτη & Παρασκευή): Ώρα έναρξης: 11:00
Απογευματινές παραστάσεις για το κοινό (Σάββατο & Κυριακή): Ώρα έναρξης: 19:30
Τιμές εισιτηρίων: 12 € | Μειωμ. 10 € | Άνεργοι 5 €

You may also like...