Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος

hhhhhhhhhhhhhΤα ΜΜΕ για το μέλλον της Ευρώπης στο 1ο Διεθνές Συνέδριο: “Europe in Discourse: Identity, Diversity, Borders”. Το Hellenic American University (Manchester, NH, ΗΠΑ) σε συνεργασία με το Hellenic American College παρουσιάζει στις 23-25 Σεπτεμβρίου 2016, το  1ο Διεθνές Συνέδριο “Europe in Discourse: Identity, Diversity, Borders”. Περισσότεροι από 200 ερευνητές, μεταξύ των οποίων γλωσσολόγοι, ιστορικοί, οικονομολόγοι και κοινωνιολόγοι, από 40 διαφορετικές χώρες, θα συναντηθούν στην πόλη των Αθηνών σε μια προσπάθεια να διερευνήσουν σειρά ζητημάτων προσδιοριστικών της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Μεταξύ των εκδηλώσεων του συνεδρίου ξεχωρίζουν 2 panel που έχουν ως στόχο να παρουσιάσουν δημοσιογράφους και ανθρώπους που μετέχουν ενεργά στα ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια ζωντανή συζήτηση για να απαντηθούν φλέγοντα ερωτήματα που αφορούν στο παρόν και το μέλλον της Ευρώπης.

Πιο αναλυτικά: Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, 10:45-11:45:  Γεώργιος Κύρτσος (Δημοσιογράφος και Εκδότης, Ευρωβουλευτής, Μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής), Γιώργος Κουμουτσάκος (Βουλευτής, Εκπρόσωπος Τύπου της Αντιπολίτευσης, τ. Ευρωβουλευτής), François Lafond (Αναπληρωτής Καθηγητής στο Sciences-Po, Παρίσι και Ανώτερο Στέλεχος του Institute of European Democrats, Βρυξέλλες)

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, 15:30-16:30: Αθανάσιος Παπανδρόπουλος (Δημοσιογράφος, Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων), Jack Hanning (Γενικός Γραμματέας του European Association of Schools of Political Studies), N. Peter Kramer (Εκπρόσωπος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ομιλίες των κεντρικών ομιλητών του συνεδρίου, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ο Jan Blommaert, καθηγητής Γλωσσικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Tilburg, η Ruth Wodak, καθηγήτρια Λόγου και Επικοινωνίας στο Lancaster University, ο Γεώργιος Πρεβελάκης, τ. Μόνιμος Εκπρόσωπος στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, ο Michał Krzyżanowski,  καθηγητής Γλωσσολογίας του Πανεπιστήμιου Örebro, ο Andreas Musolff, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο East Anglia και ο  Erik Swyngedouw, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Manchester.

Σας περιμένουμε να μιλήσουμε για την Ευρώπη.
Επισκεφθείτε το www.europeindiscourse.eu για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές. Διαθέσιμο στην ίδια διεύθυνση και το Βιβλίο Περιλήψεων των εισηγήσεων του Συνεδρίου.

“Street Art” (Ζυρίχη), φωτογραφία του Tobi Gaulke με άδεια χρήσης CC BY 2.0 Ημερομηνία συνεδρίου 23 – 25 Σεπτεμβρίου 2016

Διεύθυνση
Hellenic American College (HAEC) – Μασσαλίας 22, Αθήνα
Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος – Σίνα 31, Αθήνα

Γλώσσα συνεδρίου Αγγλικά

Πληροφορίες-Εγγραφές Hellenic American College: 210 3680072 www.europeindiscourse.eu, europeindiscourse@hauniv.edu

 

You may also like...