Βραδιές Ανάγνωσης και Ραδιοφώνου στο Ίδρυμα Κακογιάννη

ΒΡΑΔΙΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ και ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ

 ΕΝΤΟΥΑΡΝΤΟ ΓΚΑΛΕΑΝΟ

«ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΑΦΗΓΟΥΝΤΑΙ»

 LIVE 

ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

 Τρίτη 4 Απριλίου στις 20:00

Με καλεσμένη

την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΑΠΘ

& κριτικό λογοτεχνίας

ΤΙΤΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΙΑ

ΜΕΤΑΔΟΣΗ

ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

Δευτέρα 10 Απριλίου στις 20:00

Με την αιγίδα της
Πρεσβείας της Ουρουγουάης στην Ελλάδα

Ταξίδι στο λογοτεχνικό σύμπαν, στον προσωπικό χάρτη και τις ιστορίες του μεγάλου Ουρουγουανού συγγραφέα Εντουάρντο Γκαλεάνο, μέσα από τις σελίδες του ιδιότυπου ημερολογίου του «Οι Μέρες Αφηγούνται» (Εκδόσεις Πάπυρος, μετάφραση Ισμήνη Κανσή). Ένα διάσημο βιβλίο σε μορφή ημερολογίου 365 ημερών, που θεωρείται η προσωπική ματιά του συγγραφέα πάνω στην Ιστορία, γραμμένο με τον γνωστό πυκνό, ευθύ, δωρικό και απολύτως διεισδυτικό τρόπο που τον έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο.

12 οι μήνες του χρόνου, 12 και οι καλεσμένοι αναγνώστες που διαβάζουν τα κείμενα που επιλέγουν από κάθε μήνα μέσα από το βιβλίο-ημερολόγιο του Ε. Γκαλεάνο. Ο συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Ηρακλής Λογοθέτης υποδέχεται τους καλεσμένους από τον χώρο των Γραμμάτων, της Τέχνης και της Επιστήμης, συνομιλεί μαζί τους για και συντονίζει τη συζήτηση με το κοινό της εκδήλωσης. Τη μουσική της βραδιάς, ανάμεσα στις αναγνώσεις, επιλέγει η δημοσιογράφος Ναταλί Χατζηαντωνίου

Οι «Βραδιές Ανάγνωσης και Ραδιοφώνου», αυτή η «τρισυπόστατη» πρόκληση λογοτεχνικής ανάγνωσης, διαλόγου και ραδιοφωνικής εκπομπής, είναι μια σύμπραξη της ΕΡΤ (Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας) και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και πραγματοποιείται κάθε Τρίτη (20.00-22.00) σε ειδικά διαμορφωμένη prive αίθουσά του Ιδρύματος (3ος όροφος, Clap the Restaurant).

Μετά τις 8 πρώτες βραδιές ανάγνωσης με καλεσμένους τον νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργο Κουμεντάκη (Τρίτη 24/1), τον Πρύτανη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Πάνο Χαραλάμπους (Τρίτη 31/1), την Στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου (Τρίτη 7/2), την Σκηνοθέτιδα Ρούλα Πατεράκη (Τρίτη 14/2), τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο (Τρίτη 21/2), τον δημοσιoγράφο και συγγραφέα Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο (Τρίτη 28/2), τη δημοσιογράφο Ναταλί Χατζηαντωνίου (Τρίτη 7/3), τον ζωγράφο, Αν. Καθηγητή στο ΕΜΠ και βουλευτή Δημήτρη Σεβαστάκη (14/3), τον συνθέτη Σταμάτη Καρουνάκη (28/3), ακολουθεί…

… Ο ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΤΗΣ ΤΙΤΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΙΑ

Τρίτη 4 Απριλίου ώρα 20:00-22:00

στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η Τιτίκα Δημητρούλια θα επιλέξει τα κείμενα που επιθυμεί από τις 30 ημέρες του Νοεμβρίου μέσα από το βιβλίο οι «Μέρες Αφηγούνται», θα συζητήσει γι’ αυτά με τον Ηρακλή Λογοθέτη, αλλά και με το κοινό της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση θα ηχογραφηθεί, όπως πάντα, από το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, για να μεταδοθεί στη ραδιοφωνική εκπομπή «Βραδιές Ανάγνωσης από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» την επόμενη Δευτέρα 10 Απριλίου στις 20:00.

Η ώρα άφιξης του κοινού στο ΙΜΚ είναι στις 19:30

Ταυτότητα

Σύλληψη/ Συντονισμός εκπομπών: Ηρακλής Λογοθέτης

Μουσική Επιμέλεια: Ναταλί Χατζηαντωνίου

Παραγωγός εκπομπών: Έλενα Διάκου

Παραγωγός δράσης: Δημήτρης Κουτσούμπας
Παράλληλες εκδηλώσεις περιοδικής έκθεσης HOMO UTOPICUS

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 11:00 – 16:00 & Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 11:00 – 14:00 |Πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων «Κυριάκος Κρόκος»
«Ουτο-πίστες». Δρώμενα στον χώρο της έκθεσης από τους καλλιτέχνες.
Είσοδος ελεύθερη.

 

Τεχνική επιμέλεια: Μάκης Γίγας (ΕΡΑ 2)

You may also like...