Βραδιά Παραδοσιακού Κεφαλονίτικου Χορού

kmvslΜια διαφορετική βραδιά παραδοσιακού κεφαλονίτικου χορού θα γίνει με τη στήριξη της ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ του Δήμου Κεφαλονιάς με την ορχήστρα «Ανέμη του Χορού», στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Ληξουρίου, την Τετάρτη 22 Ιουλίου και ώρα 9:00 μ. μ.
Συγκεκριμένα η ορχήστρα «Ανέμη του χορού» θα παρουσιάσει γνωστά και άγνωστα χοροτράγουδα της Κεφαλονιάς με τη συμμετοχή χορευτικών Συλλόγων του τόπου και όχι μόνο. Θα ακουστούν και θα χορευτούν άγνωστα χορευτικά άσματα που θα τραγουδηθούν για πρώτη φορά όπως: «Μπάλλος Κουρουκλάτικος», «Οι Γύρες της κλεψιάς», «Ερόδισε η Ανατολή», «Μέρμηγκας παλαιότατος», «Ένα παιδί από τα Ομαλά» και ακόμη για πρώτη φορά παγκεφαλληνιακά θα αναβιώσει χορευτικά ο παλιός χορός του νησιού μας « Οι Λόντρες». Παράλληλα θα υπάρχει και οπτική προβολή με κεφαλονίτικα θέματα της μουσικής παράδοσης της υπαίθρου.
Τα μέλη της ορχήστρας ( Λαμπρογιάννης Πεφάνης βιολί, Αλέξανδρος Λυκούρας ακορνεόν, Αποστόλης Αυγερινός κιθάρα, Διονύσιος Μπάλλας τραγούδι-χορός, Γαβρίλης Σιμωτάς κιθάρα, Γαλανός Γεράσιμος τραγούδι) φιλοδοξούν να δώσουν τον αυθεντικό παλιό τρόπο παραδοσιακού χορού και να φανερώσουν τις ξεχασμένες χορευτικές μουσικές νότες.
Η χορευτική παράσταση θα έχει ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα
Σας περιμένουμε για να χαρείτε και μυηθείτε σε κάτι διαφορετικό, σε κάτι δικό μας, κεφαλονίτικο μοναδικό.

You may also like...