Βραβευμένο Γερμανικό Σινεμά στο Goethe-Institut Athen

„…AND THE WINNERS ARE…“

 

Βραβευμένο Γερμανικό Σινεμά

 

 

7 – 14 Δεκεμβρίου 2018

Στο Goethe-Institut Athen

Ομήρου 14-16, Τηλ. 210 3661000

Είσοδος ελεύθερη

Ένα αφιέρωμα της Γερμανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και του

Goethe-Institut σε συνεργασία στην Αθήνα με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας»

8 ταινίες, καλεσμένοι από Γερμανία, 1 master class

Για πρώτη φορά, η Γερμανική Ακαδημία Κινηματογράφου και το Goethe-Institut συνεργάζονται για να παρουσιάσουν ανά τoν κόσμο βραβευμένες γερμανικές ταινίες. Όλες οι ταινίες που επιλέχθηκαν έχουν βραβευτεί ή ήταν υποψήφιες για τα Γερμανικά Κινηματογραφικά 2018 και τα Βραβεία First Steps 2017.

Με ένα «Lola»,όπως είναι γνωστό εδώ και χρόνια το Γερμανικό Κινηματογραφικό Βραβείο, βραβεύονται οι πιο πρωτοποριακές, καινοτόμες, συγκινητικές και δυνατές ως προς το αισθητικό αποτέλεσμα ταινίες. Η επιλογή του ονόματος «Lola» σαφώς σχετίζεται με τις μνήμες ορισμένων από τις πιο θρυλικές προσωπικότητες του γερμανικού κινηματογράφου: στα τέλη της δεκαετίας του 1920 η Marlene Dietrich υποδύθηκε τη Λόλα στον «Γαλάζιο Άγγελο», όπως και η Barbara Sukowa αρκετές δεκαετίες αργότερα στην ομώνυμη ταινία του Rainer Werner Fassbinder. Το «Τρέξε, Λόλα, τρέξε» του Tom Tykwer συμβολίζει από το 1998, τότε που βγήκε στις αίθουσες, τις νέες αφηγηματικές προσεγγίσεις στον κινηματογράφο. Την εποχή που κυκλοφόρησε αυτό το αντισυμβατικό νεανικό φιλμ, γνώρισε αναπάντεχα μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο και συνέβαλε στην αναβάθμιση του προφίλ του γερμανικού σινεμά διεθνώς.

Το πρόγραμμα των ταινιών, που επιλέχθηκαν από τη Γερμανική Ακαδημία Κινηματογράφου και το Goethe-Institut, θα παρουσιαστεί σε πέντε μητροπόλεις του κόσμου: στην Αθήνα (7-14/12/2018), στη Βοστώνη, στο Πόρτλαντ, στο Νέο Δελχί και στην Καλκούτα, όπου κάθε πόλη διαμορφώνει το δικό της πρόγραμμα.

Εμείς εδώ στην Αθήνα θα παρουσιάσουμε σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας 8 βραβευμένες ή υποψήφιες για κάποιο βραβείο ταινίες:

 

Beuys, Amelie rennt (Μια αναπάντεχη φιλία), 3 Tage in Quiberon (3 Μέρες στο Quiberon), AynyMy Second Eye (AynyTo άλλο μάτι μου), LomoThe Language of Many Others (Lomo – Η γλώσσα πολλών άλλων), Western, Manifesto, The Congo Tribunal

Παρόντες από Γερμανία θα είναι ο σκηνοθέτης του «Beuys» Andres Veiel, ο οποίος θα δώσει και master class με θέμα «Staging / Reenactment in Documentaries», ο πρωταγωνιστής της νεανικής ταινίας «Μια αναπάντεχη φιλία/Amelie rennt» και οι πρωταγωνίστριες της ταινίας «Lomo – The Language of many othes».

Οι ταινίες προβάλλονται σε γερμανική και εν μέρει και σε άλλες γλώσσες με ελληνικούς υπότιτλους (βλ. αναλυτικές πληροφορίες στην κάθε ταινία)

Συζητήσεις: Γερμανικά/Ελληνικά με μετάφραση

Master Class: Σε αγγλική γλώσσα

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερες.

Ευχόμαστε στο αθηναϊκό κοινό καλές και αξέχαστες προβολές και συζητήσεις.

Ακολουθεί το πρόγραμμα ανά ημέρα

Παρασκευή 7/12/2018, 20:00

„…and the winners are…“

BEUYS

Γερμανία. 2018,

You may also like...