Βραβεία Φεστιβάλ EFFE

Το Athens Digital Arts Festival ανάμεσα στα 26 επικρατέστερα Φεστιβάλ για το Ευρωπαϊκό βραβείο EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe)
Η Διεθνής Κριτική Επιτροπή του Προγράμματος EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) επέλεξε τα 26 Φεστιβάλ τα οποία θα διεκδικήσουν το βραβείο EFFE, ανάμεσα στα 715 που έλαβαν την πιστοποίηση EFFE. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 18 Σεπτεμβρίου 2017 στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια του Arts Festivals Salon, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Καλών Τεχνών – BOZAR.
Τον Απρίλιο του2017, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Κομβικό Σημείο (HUB) του Προγράμματος EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για τη λήψη της Πιστοποίησης EFFE Label 2017 – 2018, όπου 31 ελληνικά Φεστιβάλ τιμήθηκαν με τον αντίστοιχο τίτλο.
Η πιστοποίηση EFFE (EFFE Label) αποτελεί την επίσημη αναγνώριση της Ευρώπης για τα Φεστιβάλ που διακρίνονται για την καλλιτεχνική τους δέσμευση, τις καινοτόμες προσεγγίσεις, την εμπλοκή με την τοπική κοινωνία καθώς και την Ευρωπαϊκή και διεθνή οπτική.
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, οι ιστορίες πίσω από τα φεστιβάλ θα παρουσιαστούν μια προς μία στο επίσημο site του Προγράμματος EFFE www.effe.eu.
Ο Pawel Potoroczyn, ο οποίος προήδρευσε στην τελική συνάντηση της Διεθνούς κριτικής Επιτροπής δήλωσε «ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα το οποίο είναι αντιπροσωπευτικό όλης της λίστας με τα Φεστιβάλ από 39 χώρες που έλαβαν το EFFE Label. Η γεωγραφική εμβέλεια, η ποικιλία σε οπτικές και καλλιτεχνικές πρακτικές, καθώς επίσης και η υψηλή κοινωνική δέσμευση, αντικατοπτρίζονται σε αυτά τα 26 Φεστιβάλ, γιορτάζοντας την ποικιλία και τη διαφορετικότητα της φεστιβαλικής κοινότητας σε όλη της Ευρώπη».
Τα 26 διακριθέντα Φεστιβάλ (με αλφαβητική σειρά) είναι τα ακόλουθα:
1. 12 Points, Ιρλανδία
2. Africtions – captured by Dance, Γερμανία
3. Altofest International Contemporary  Live Arts, Ιταλία
4. ASALTO Zaragoza , Ισπανία
5. Athens Digital Arts Festival , Ελλάδα
6. Bábkarská Bystrica TOUR – Double impulse, Σλοβακία
7. Buffer Fringe Performing Arts Festival, Κύπρος
8. Edinburgh Festival Fringe, Ηνωμένο Βασίλειο
9. Edinburgh International Festival, Ηνωμένο Βασίλειο
10. European Film Festival Palic, Σερβία
11. Festival of Five Churches, Ουγγαρία
12. Festival of Wonder, Δανία
13. FMM Sines – Festival Músicas do Mundo, Πορτογαλία
14. Gdansk Shakespeare Festival, Πολωνία
15. Gender Bender, Ιταλία
16. GOGOLFEST – International Annual Multidisciplinary International Festival of Contemporary Art, Ουκρανία
17. International Theatre Festival – Varna Summer, Βουλγαρία
18. Les Eurockéennes de Belfort, Γαλλία
19. Mittelfest, Ιταλία
20. Ravenna festival, Ιταλία
21. Tallinn Architecture Biennale , Εσθονία
22. Tbilisi International Festival of Theatre, Γεωργία
23. TANEC PRAHA – The International Festival of Contemporary Dance and Movement Theatre, Τσεχία
24. Theaterfestival Boulevard ‘s-Hertogenbosch, Ολλανδία
25. Utrecht Early Music Festival, Ολλανδία
26. Walk&Talk Azores, Πορτογαλία
Nb: τα Φεστιβάλ που έλαβαν το βραβείο για το 2015 δεν ήταν υποψήφια στην παρούσα έκδοση του Προγράμματος.
Τα μέλη της Διεθνούς Κριτικής του Προγράμματος EFFE είναι:
Sir Jonathan Mills (Πρόεδρος της Επιτροπής, συνθέτης, πρώην Διευθυντής του διεθνούς Φεστιβάλ του Εδιμβούργου – Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο), Tamar Brüggeman (Co-Director Wonderfeel – Ολλανδία), Peter Florence (Διευθυντής των Hay Festivals – Ηνωμένο Βασίλειο), Keng Sen Ong (Διευθυντής του Singapore International Festival of Arts – Σιγκαπούρη), Haris Pašović (Σκηνοθέτης Θεάτρου, Διευθυντής του East West Centre Sarajevo – Βοσνία Ερζεγοβίνη), Pawel Potoroczyn (Ανώτατο Εκτελεστικό Στέλεχος του SWPS στη Βαρσοβία – Πολωνία), Roberto Quaglia (Γενικός Διευθυντής του FOQUS Foundation – Italy), Irene Rossi (Couleur Café – Belgium), Fruzsina Szép (Διευθυντής του Φεστιβάλ Lollapalooza στο Βερολίνο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Yourope – Ουγγαρία).
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα μέλη της Διεθνούς κριτικής Επιτροπής του προγράμματος EFFE εδώ.

You may also like...