Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-5 ετών

 – Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmΆνοιξη στην Πλάκα
 Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-5 ετών

 Η Άνοιξη μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ να την προϋπαντήσουμε παιδιά… στο κέντρο της Αθήνας. Φτιάχνοντας το δικό μας περιβολάκι στην Πλάκα. Παιχνίδι, αφήγηση παραμυθιών, ανοιξιάτικες και πασχαλινές  κατασκευές για τους μικρούς μας… κηπουρούς. Σάββατο 2 Απριλίου 12:00 Το σποράκι ταξιδεύει του Eric Carle Σάββατο 9 Απριλίου 12:00 Πες μου τι χρειάζεται του Gianni Rodari Σάββατο 16 Απριλίου 12:00 Στον λαχανόκηπο με τον παππού και τη γιαγιά Σάββατο 23 Απριλίου 12:00 Η πασχαλίτσα με τη μια κουκιδίτσα του Ευγένιου Τριβιζά Κόστος Συμμετοχής: 40€ ολόκληρος ο κύκλος (4 εργαστήρια) 12€ μεμονωμένα εργαστήρια Έκπτωση 10% για αδέρφια. Οι θέσεις είναι περιορισμένες (10 παιδιά) Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341 Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο Σχεδιασμός-εμψύχωση: Αναστασία Ιορδάνη-Ελένη Αντωνοπούλου Με τραγούδι και χορό το παιχνίδι ξεκινώ Βιωματικό μουσικοκινητικό εργαστήρι για παιδιά 3-6 ετών Κυριακή 3 Απριλίου 11:00 Μουσική, κίνηση και ρυθμός, με αυτά τα τρία εργαλεία παίζουμε, μαθαίνουμε και μπαίνουμε στο μαγικό ταξίδι της μουσικοκινητικής αγωγής. Γνωρίζοντας τα μουσικά όργανα της ορχήστρας Orff και τη ρυθμική κίνηση, μαθαίνουμε να παίζουμε, να τραγουδάμε και να αυτοσχεδιάζουμε δημιουργικά.
Κυριακή 3 Απριλίου 11:00  Μουσική, κίνηση και ρυθμός, με αυτά τα τρία εργαλεία παίζουμε, μαθαίνουμε και μπαίνουμε στο μαγικό ταξίδι της μουσικοκινητικής αγωγής. Γνωρίζοντας τα μουσικά όργανα της ορχήστρας Orff και τη ρυθμική κίνηση, μαθαίνουμε να παίζουμε, να τραγουδάμε και να κατασκευάζουμε τις δικές μας μαράκες.

Σχεδιασμός/Εμψύχωση: Μελίνα Σπανού, Μουσικοπαιδαγωγός

Κόστος Συμμετοχής:15€

Διάρκεια 90 λεπτά

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες (10 παιδιά)

Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Μαγικά Πειράματα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών

για παιδιά 5 έως 8 ετών

Τα παιδιά εισάγονται στη μαγεία των φυσικών επιστημών και μαθαίνουν διασκεδάζοντας.

Κυριακή 27 Μαρτίου 12:30 Εαρινό ηλιοστάσιο

Πως διαμορφώνονται οι εποχές στη γη; Πως κινείται η γη γύρω από τον ήλιο διαμορφώνοντας τα διαφορετικά κλίματα και την εναλλαγή των εποχών; Ελάτε να αποχαιρετήσουμε το Μάρτιο και να υποδεχτούμε τον Απρίλιο με πολλές γνώσεις για τις εποχές, αλλά και με την κατασκευή ενός ηλιακού ρολογιού που θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε το πέρασμα της γης στην Άνοιξη και το Καλοκαίρι.

Κυριακή 3 Απριλίου 12:30 Οι φάσεις της σελήνης

Πόσο γρήγορα κινείται η γη; Πως περιστρέφεται η σελήνη δημιουργώντας τις διαφορετικές φάσεις της; Ελάτε σε ένα εργαστήριο πλήρως διαμορφωμένο στα πρότυπα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της NASA, για να ανακαλύψουμε τις διαφορετικές φάσεις της σελήνης, και να κατασκευάσουμε το δικό μας σεληνιακό κύκλο.

Κυριακή 10 Απριλίου 12:30 Τομές λουλουδιών

Πως αναπτύσσονται τα λουλούδια; Με ποιο μηχανισμό αναπνέουν και τρέφονται. Πως ζουν αφού δεν κινούνται; Όλες αυτά θα τα ανακαλύψουμε ερευνώντας τη δομή των λουλουδιών. Ελάτε σε ένα εργαστήριο γεμάτο λουλούδια για να εξερευνήσουμε την άγνωστη ζωή των λουλουδιών.

Κυριακή 17 Απριλίου 12:30 Τα έντομα και ο κύκλος ζωής τους

Από αυγό σε κάμπια, κουκούλι και ζουζούνι. Η άγνωστη ζωή των εντόμων στο μικροσκόπιο του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Ένα εργαστήριο γεμάτο έντομα, σας περιμένει λίγο πριν το Πάσχα. Ελάτε να ανακαλύψουμε τη δομή των εντόμων και τον κύκλο ζωής τους, κατασκευάζοντας παράλληλα έναν τροχό για τα στάδια εξέλιξης του εντόμου.

 

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός-Εφαρμογή: Χαρίκλεια Θεοδωράκη

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες (10 παιδιά)

Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

 

You may also like...