Βιωματική performance ύπνου στη Στέγη

ΒιωματικήThe Theta series performance Ύπνου  ολονυχτια Στο πλαίσιο του υπνος Project

Κυριακή 29 Μαΐου 2016 | Στέγη | 22:00

Η Στέγη, μέσα από μια σειρά συζητήσεων, αναζητά τη θέση του δικού μας σώματος στην καθημερινότητά μας.Η χορογράφος Αποστολία Παπαδαμάκη, σε συνεργασία με τον συνθέτη Τρύφωνα Κουτσουρέλη, δημιουργεί μια βιωματική performance ύπνου με πρωταγωνιστές την Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και 50 καλεσμένους – θεατές στις 29 Μαΐου 2016.Οι καλεσμένοι θα μυηθούν στα μυστικά της σκηνικής αντίληψης, πίνοντας το τσάι τους στο φουαγιέ. Κατόπιν θα οδηγηθούν στον παραστασιακό χώρο του Ύπνου ( Κεντρική Σκηνή) από ένα «μυστικό» μονοπάτι. Θα διαλέξουν το στρώμα τους, θα δράσουν, θα συμπράξουν, θα διαβάσουν τα όνειρά τους (ή τα όνειρα άλλων). Oι καλεσμένοι θα καλούνται να επιλέξουν σκηνικές δράσεις, δημιουργώντας το δικό του έργο ο καθένας, παρατηρώντας ταυτόχρονα το συνολικό αποτέλεσμα που όλοι μαζί δημιουργούν, με τις αποφάσεις τους. Θα δουν την Κεντρική Σκηνή να ζωντανεύει με μια σκηνοθετημένη σύνθεση μουσικής, φωτισμών και λειτουργίας των στοιχείων του θεάτρου και θα περάσουν σε μια υπερβατική κατάσταση του νου. Τέλος θα κοιμηθούν πάνω στο θεατρικό «σανίδι» συνδέοντας την παραστασιακή συνειδητότητα με την κατάσταση του Ύπνου. Το πρωινό ξύπνημα έρχεται από το φως της «Σκηνής» και ο πρωινός καφές συνοδεύει τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων!Η βιωματική performance The Theta Series είναι μια ολονυχτία στη Στέγη που σηματοδοτεί τη σχέση του ανθρώπου με το σκοτάδι και το φως, με την παραστασιακή δράση και τον ύπνο, με τηνθεατρική πράξη και την φαντασία.

* Theta waves state το πρώτο στάδιο εισόδου στην ονειρική κατάσταση στην διάρκεια του ύπνου.

ΗΧΟΣ – ΜΟΥΣΙΚΗ του συνθέτη Τρύφωνα Κουτσουρέλη

Ο ρόλος του ήχου και της μουσικής, άλλοτε συνοδευτικός και άλλοτε πρωτεύων, χαρακτηρίζεται κυρίως από τις υποβλητικές και μυητικές του ιδιότητες. Ο Τρύφων Κουτσουρέλης δημιούργησε ένα ιδιότυπο τρισκελές σύμπλεγμα από αφαιρετικά ηχοτοπία, πολυδιάστατα ηχητικά δρώμενα και ειδικά επεξεργασμένους παλμούς, προσαρμοσμένο στα τρία βασικά μέρη του εγχειρήματος.Πρώτα εισαγωγή και υποβολή στην ατμόσφαιρα αυτής της ιδιόμορφης ολονυχτίας, ύστερα ενεργή συμμετοχή σ’ έναν γάμο του χώρου με το φως και τον ήχο και τέλος μια μυητική καθοδήγηση στα βάθη του υποσυνείδητου.Στο τρίτο μέρος, κατά τον ύπνο των συμμετεχόντων, χρησιμοποιούνται παλμοί δύο διαύλων (binaural beats) και ειδικά σχεδιασμένα διακροτήματα, προς διέγερση και συντονισμό των εγκεφαλικών κυμάτων σε συγκεκριμένες συχνότητες και σε αντιστοιχία με τους κύκλους του ύπνου.Διάρκεια μουσικής σύνθεσης 8 ώρες.

 Λίγα λόγια για το Ύπνος Project

Το Ύπνος Project είναι ένα σπονδυλωτό πρόγραμμα εκδηλώσεων της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο αποτελείται από μια έκθεση έργων μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης, performances και sleepovers, έναν κύκλο ηχητικών έργων και ζωντανών περιπατητικών δράσεων και μια σειρά διαλέξεων και δημόσιων συζητήσεων. Επίσης, συνοδεύεται από μια ειδική περιοδική έκδοση.Το Ύπνος Project αναπτύσσεται στο κτίριο της Στέγης, στο κτίριο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης και σε άλλους χώρους από 18 Απριλίου έως 19 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα προσεγγίζει το μείζον θέμα του Ύπνου μέσα από καλλιτεχνικές πρακτικές, κείμενα και δημόσιες συζητήσεις που ξεδιπλώνουν τις πιο σύγχρονες αιχμές και εκδοχές του. Δεν πρόκειται για μια θεματική έκθεση –με τη συμβατική έννοια του όρου– αλλά για ένα πρόγραμμα καλλιτεχνικών δράσεων που επικεντρώνονται σε εκείνο το λιγότερο εξερευνημένο τμήμα της ζωής και του φαντασιακού μας. Εκείνο το τμήμα που πιστεύουμε πως οι δραστηριότητές μας αναστέλλονται και αποσυρόμαστε για να ανασυνταχτούμε σωματικά και ψυχικά, που πιστεύουμε πως παύει η κοινωνική δραστηριότητα και τα βάρη της. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα γύρω από το τμήμα της ζωής μας που νομίζουμε πως του αξίζουν η σιωπή και η αργία.

 Πληροφορίες Στέγη Ιδρύματος Ωνάση Συγγρού 107 Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 900 5 800 29 Μαΐου 2016 | 22:00 Διάρκεια: μέχρι το πρωί (οι συμμετέχοντες θα πάρουν πρωινό) Εισιτήρια Κανονικό: 15€ Μειωμένο/Φίλοι/Μικρή παρέα (5-9 άτομα): 12€ ΑΜΕΑ / συνοδός ΑΜΕΑ / Άνεργοι / Μεγάλη παρέα (10 άτομα +): 10€

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γραμμή εισιτηρίων Τ.: 210 900 5 800 ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00
Γραμμή Φίλων της Στέγης Τ.: 213 017 8200 ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-20:00

Οι Φίλοι της Στέγης πραγματοποιούν τις αγορές των εισιτηρίων τους μέσα από το ηλεκτρονικό προφίλ τους, κάνοντας login με τον προσωπικό τους κωδικό χρήστη και το password τους, για να ξεκλειδώσουν τις εκπτώσεις και τις προπωλήσεις τους.
Με την υποστήριξη:
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Η υπηρεσία print@home είναι διαθέσιμη για τις online αγορές εισιτηρίων. Τυπώστε το εισιτήριό σας από όπου κι αν βρίσκεστε και μπείτε με αυτό απευθείας στην αίθουσα.
ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ Συγγρού 107 Ωράριο λειτουργίας: ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00 Γίνονται δεκτές πιστωτικές κάρτες Visa, MasterCard & Diners.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ
•    ΓΕΡΜΑΝΟΣ & COSMOTE σε όλο το δίκτυο καταστημάτων
•    IANOS στο κατάστημα οδού Σταδίου

Από: ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ_ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ <press@sgt.gr>

 

You may also like...