Βιεννέζικα βαλς στη Xριστουγεννιάτικη Αθήνα (11-12 Δεκεμβρίου)

Βιεννέζικα βαλς στη Xριστουγεννιάτικη Αθήνα

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου – ώρα 20:30

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου – ώρα 19:00

Η αυλαία των Χριστουγέννων

θα ανοίξει στην Αθήνα με βιεννέζικα βαλς

Η μαγική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων γίνεται πιο γιορτινήμε άρωμα μουσικής από τη Βιέννη!

 

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι καθιερωμένες ετήσιες συναυλίες του Johann Strauss Ensemble θα ανοίξουν και πάλι την εορταστική αυλαία των ημερών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!

Ο χαρισματικός μαέστρος Russell McGregor και οι ξεχωριστοί σολίστ της ορχήστρας Johann Strauss Ensemble, με το μουσικό τους μπρίο, την δεξιοτεχνία και τις αυθεντικές ερμηνείες τους στα βάλς και τις πόλκες των συνθετών της οικογένειας Στράους, θα ενθουσιάσουν για άλλη μια φορά το αθηναϊκό κοινό που κάθε χρόνο αποθεώνει τις μοναδικές συναυλίες τους στην ανθοστόλιστη Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Στο φετινό πρόγραμμα, εκπροσωπούνται τρεις γενιές της περίφημης αυστριακής οικογένειας, μια που οι συνθέσεις που θα ακούσουμε εκτείνονται από τις αρχές του 19ου αιώνα (στα έργα του γενάρχη Γιόχαν Στράους), τα μέσα του 19ου (στα έργα των παιδιών του Γιόχαν του νεότερου, Γιόζεφ και Έντουαρντ), μέχρι και τα μέσα του 20ου αιώνα στα έργα του Έντουαρντ Στράους του νεότερου.

Τις μελωδίες της Ορχήστρας απογειώνουν θαυμάσια βεννέζικα τραγούδια, που ερμηνεύει ιδανικά η εξαιρετική σοπράνο κολορατούρα Βασιλική Καραγιάννη.

Η Ορχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble ιδρύθηκε το 1985 από τους εξαιρετικούς μουσικούς της αυστριακής Ορχήστρας Μπρούκνερ και πολύ γρήγορα απέκτησε διεθνή φήμη με περιοδείες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης (Παρίσι, Λονδίνο, Μαδρίτη, Ρώμη, Βρυξέλλες, Βερολίνο, Ζυρίχη, Αμβούργο, Ζάλτσμπουργκ, Βιέννη κ.α.), στην Ιαπωνία, τη Ρωσία και στην Αυστραλία. Η ορχήστρα διακρίνεται για την πλούσια δισκογραφία της, ενώ από το 2003 διευθυντής της είναι ο βιολονίστας Russell McGregor.

Χαρακτηριστικό των συναυλιών του Johann Strauss Ensemble είναι η ερμηνεία της βιεννέζικης μουσικής με τον τρόπο που ο Γιόχαν Στράους πρώτος καθιέρωσε, καθώς ήταν συγχρόνως ο σολίστ και ο διευθυντής της ορχήστρας ενθουσιάζοντας το κοινό με τη χορευτική και μελωδική μουσική του.

 

JOHANN STRAUSS ENSEMBLE

Βιεννέζικα βαλς στη Xριστουγεννιάτικη Αθήνα

 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου – ώρα 20:30 

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου – ώρα 19:00

Σολίστ

Βασιλική Καραγιάννη, σοπράνο

Johann Strauss Ensemble

Μουσική διεύθυνση, βιολί: Russell McGregor

 

Εισιτήρια: megaron.gr, Τ. 210 7282 333

You may also like...