Βιβλιοθήκη των Αντικειμένων

Βιβλιοθήκη των Αντικειμένων

Στο Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Τηλ. 210 36 61 000

Sharing is Caring! Το μοίρασμα σημαίνει νοιάξιμο! Αλήθεια γιατί να καταναλώνουμε πάντα μόνο, όταν μπορούμε και να δανειζόμαστε πράγματα και επομένως να τα μοιραζόμαστε;

Μια μηχανή στιγμιαίων φωτογραφιών Instax για το πάρτι γενεθλίων; Μια σκηνή για την επόμενη εκδρομή για κάμπινγκ ή ένα τρυπάνι για την ανακαίνιση του σπιτιού; Στη Βιβλιοθήκη των Αντικειμένων μπορείτε να τα δανειστείτε όλα αυτά και μάλιστα δωρεάν!

Τι είναι η Βιβλιοθήκη των Αντικειμένων;

Συχνά αγοράζουμε ακριβά αντικείμενα που έπειτα τα χρησιμοποιούμε μία μόνο φορά ή πολύ σπάνια. Αυτά τα πράγματα όχι μόνο καταλαμβάνουν χώρο μέσα στα σπίτια μας αλλά λόγω της παραγωγής τους, που είναι βιομηχανικής κλίμακας, απειλούν και τους περιορισμένους πόρους του πλανήτη μας.

Η Βιβλιοθήκη των Αντικειμένων αποτελεί μια λύση στο πρόβλημα παρέχοντας μια πρωτοποριακή, πρακτική και φιλική προς το περιβάλλον δυνατότητα χρήσης αντικειμένων. Παρακινεί στον δανεισμό αντί της αγοράς και συμβάλλει έτσι στην αειφορία και στην ενσυνείδητη κατανάλωση. Αυτήν τη στιγμή η Βιβλιοθήκη των Αντικειμένων αποτελείται από 31 αντικείμενα και συσκευές.

Δανεισμός

Τη «Βιβλιοθήκη των Αντικειμένων» θα την βρείτε στο φουαγιέ του Goethe-Institut. Είναι τμήμα της Βιβλιοθήκης. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια κάρτα μέλους της Βιβλιοθήκης του Goethe-Institut Athen. Εάν δεν έχετε ακόμα κάρτα μέλους της Βιβλιοθήκης, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση έκδοσής της διαδικτυακά και χωρίς κόπο από εδώ.

Για κάθε αντικείμενο η διάρκεια δανεισμού είναι τρεις εβδομάδες. Μπορείτε να δανειστείτε ή να κάνετε κράτηση για μέχρι τρία αντικείμενα ταυτόχρονα. Δυστυχώς δεν είναι δυνατή η παράταση της διάρκειας του δανεισμού.

Περισσότερες πληροφορίες και τον πλήρη κατάλογο μπορείτε να το βρείτε εδώ:

www.goethe.de/athen/BibliothikiAntikeimenon

Η Βιβλιοθήκη των Αντικειμένων εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 χρόνων του Goethe-Institut Athen.

 

 

You may also like...