Βιβλιοθήκη Μαν. Φουντουλάκη – Τα κρόσσια του Φεγγαριού – The Moon Spinners

the moon spinners«Κανένα φεγγάρι δεν έχει ωραιότερα κρόσσια από το κρητικό»
Walt Disney
Την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014, παραμονή της Πανσελήνου, λίγο πριν τα κρόσσια του φεγγαριού πέσουν στα νερά του Κόρφου, η Βιβλιοθήκη Μανώλης Φουντουλάκης και ο Προοδευτικός Σύλλογος Ελούντας θα σας γυρίσουν 50 χρόνια πίσω, στο 1964.
Στη χρονιά-αφετηρία της τουριστικής ανάδειξης της Ελούντας, τότε που πρωτοβγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία του Walt Disney-The moon spinners (Τα κρόσσια του φεγγαριού ή Φεγγαρογνέματα ή Τα διαμάντια της Μεσογείου) , γυρισμένη το προηγούμενο φθινόπωρο στην Ελούντα, τον Άγιο Νικόλαο και τις γύρω περιοχές, η ταινία που έκανε παγκοσμίως γνωστή την περιοχή και σήμανε την απαρχή του τουρισμού στην Ελούντα.
Η βραδιά θα ξεκινήσει στις 8 μμ με ένα οπτικοακουστικό αφιέρωμα, στη συνέχεια ο δάσκαλος-συγγραφέας Μανόλης Μακράκης θα επιχειρήσει μια ιστορική αναδρομή στα γεγονότα της χρονιάς εκείνης. Οι ντόπιοι κομπάρσοι της ταινίας θα διηγηθούν τις αναμνήσεις τους,  θα ακολουθήσει συζήτηση, ρακοποσία και κεράσματα.
Στις 10 μμ θα προβληθεί ολόκληρη η ταινία με ελληνικούς υπότιτλους.
Η εκδήλωση  στηρίζεται από τον ΠΑΟΔΑΝ και τη Δημοτική Κοινότητα Ελούντας. Την ιδιαίτερη φροντίδα της βραδιάς έχουν αναλάβει οι «Κλώστριες της Σελήνης», οι δυναμικές εθελόντριες της Βιβλιοθήκης Μανώλης Φουντουλάκης, οι κυρίες που από τον Ιούλιο 2013 έχουν στήσει και λειτουργούν με πρωτόγνωρη επιτυχία, στο πλαίσιο της Αποστολής Πηνελόπη Gandhi του Πανεπιστημίου των Ορέων, τα δυο αργαστήρια της Ελούντας στο χώρο του Κοινοτικού Καταστήματος.
Στον ίδιο εκθεσιακό χώρο θα εκτεθούν ανάτυπα από αφίσες, δημοσιεύματα, φωτογραφίες και έντυπο υλικό με θέμα την ταινία. Αισιόδοξος στόχος μας, η έκδοση δίγλωσσου λευκώματος με θέμα την ταινία και την εποχή της.
Πάσα χορηγία και πάσα προσφορά υλικής και ηθικής βοήθειας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΔΕΚΤΗ

You may also like...