ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014

KALEIDOSKOPIO«ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ»
Με μεγάλη επιτυχία και την παρουσία πολλών καλλιτεχνών και κόσμου έγιναν την Τρίτη 17 Ιουνίου 2014 τα εγκαίνια της έκθεσης, “Παράλληλοι δρόμοι” στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.) διοργάνωσε την εκδήλωση για 4η συνεχή φορά, η οποία έχει και διαγωνιστικό χαρακτήρα. Σκοπός της έκθεσης είναι ν’ αναδείξει καλλιτέχνες – εκτός Συλλόγου – στον Ελληνικό χώρο και να ενθαρρύνει τον εικαστικό διάλογο μέσω της προβολής του έργου τους.ο θέμα των έργων είναι ελεύθερο και στην έκθεση περιλαμβάνονται έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής, ψηφιδωτού και φωτογραφίας.
 Τα εγκαίνια έκανε η πρόεδρος του Β.Π.Κ.  κ. Θεοδώρα Λειψιστινού η οποία αναφέρθηκε στη φιλοξενία του Βαφοπουλείου. Στη συνέχεια μίλησε η κριτικός τέχνης κ. Έλλη Κοκκίνη  τονίζοντας τη σημασία της έκθεσης αυτής που εμπνεύστηκε ο ΣΚΕΤΒΕ και την αγκάλιασε τόσο η ίδια, όσο και το Βαφοπούλειο. Ο πρόεδρος του ΣΚΕΤΒΕ κ. Γ.Πολίτης αναφέρθηκε στο στόχο του Συλλόγου να δώσει βήμα στους καλλιτέχνες, μέσα από μια έκθεση που έχει γίνει θεσμός και μάλιστα σε ένα χώρο που είναι τόσο σημαντικός, το Βαφοπούλειο, που αποτελεί “χώρο και σημείο αναφοράς” για την πόλη μας. Ο Αντιπρόεδρος του ΣΚΕΤΒΕ Κ. Παλιάν αναφέρθηκε επίσης στη σημασία μιας τέτοιας έκθεσης και στον τρόπο με τον οποίο “στήθηκε” η έκθεση.
 Η έκθεση θα λειτουργήσει ως τις 30 Ιουνίου 2014.  Οι ώρες και μέρες επίσκεψης  είναι: Τρίτη-Παρασκευή  9π.μ.-2μ.μ. και 5μ.μ.-9μ.μ , Σάββατο 5μ.μ.-9μ.μ. και  Κυριακή 9π.μ.-2μ.μ.
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
DOROTHEE MESADER, JOHN WILSON, ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΑΜΠΟΥΡΗ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΙΑΚΚΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΝΤΖΑΡΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΜΟΥΣΙΑΔΗΣ, ΑΝΕΣΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ, ΑΡΙΣΤΕΑ ΦΩΤΙΑΔΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΕΣΤΩΡΑ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ- ΣΑΡΓΙΑΝΝΙΔΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΙΒΟΝ ΔΕΛΗΓΚΑΡΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΑΡΑΓΙΑΝNΟΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΙΜΕΝΙΔΗΣ, ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΟΝΤΖΑΜΑΝΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΜΑΙΡΗ ΖΑΓΚΑΡΕΤΟΥ, ΜΑΝΘΑ ΤΣΙΑΛΙΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΣΑΡΑΦΟΥΔΗ,  ΜΑΡΟΥΛΑ ΚΑΛΛΙΓΚΑΤΣΗ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΚΑΛΟΥΛΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΣΑΛΙΔΗΣ, ΡΙΑ ΤΣΙΟΠΙΝΗ, ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΑΝΙΑΤΗ, ΣΟΦΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥ, ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΖΑΧΟΥ, ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΪΜΤΖΗΣ, ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΙΟΣΜΑΣ, ΦΡΟΣΣΩ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΣΙΟΣ
Δείτε τον κατάλογο της έκθεσης ΕΔΩ: http://sketbe.blogspot.gr/2014/06/2014.html Και περισσότερα στιγμιότυπα από την έκθεση στην ομάδα μας στο facebook : https://www.facebook.com/groups/54726098670/?fref=ts
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 1
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ιωάννης Μπουτάρης,
η Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής του Β.Π.Κ. Θεοδώρα Λειψιστινού
και τα μέλη της σε συνεργασία με το θεατρικό στούντιο επαγγελματιών καλλιτεχνών της διασποράς, στο πλαίσιο του πολιτισμικού συλλόγου “Σύγχρονα Βαλκάνια” και με την υποστήριξη DPRRP
(Τμήμα “Πολιτικές” για τη σχέση με τους Ρουμάνους από όλη τη Γη,
του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρουμανίας),
σας προσκαλούν στη θεατρική παράσταση με τίτλο:
“Ο Κυρ Λεωνίδας μπροστά στην αντίδραση” του Ιον Λούκα Καρατζιάλε
που θα πραγματοποιηθεί Τρίτη 24 και Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014, ώρα 20.00 24/6 παράσταση στα ρουμάνικα και 25/6 παράσταση στα ελληνικά.
Αίθουσα Θεάτρου
Είσοδος ελεύθερη
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 2
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ιωάννης Μπουτάρης,
η Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής του Β.Π.Κ. Θεοδώρα Λειψιστινού
και τα μέλη της σε συνεργασία
με το Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (ΣΚΕΤΒΕ)
σας προσκαλούν στην έκθεση με τίτλο:
“Παράλληλοι δρόμοι”
Ζωγραφική, Γλυπτική, Χαρακτική, Αγιογραφία, Ψηφιδωτό, Φωτογραφία
Διάρκεια έκθεσης: 17-30/6/2014
Αίθουσα Εικαστικών Β΄ 5ου ορόφου
Είσοδος ελεύθερη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΝΙΟΥ-ΒΠΚ 
Δευτέρα 23/6, ώρα 18.00-21.00
“Δημιουργούμε Μαζί”. Ημερίδα Γραφείου Σχολικών Συμβούλων Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης.
Αίθουσα Πολιτιστικών 4ου ορόφου
Τρίτη 24/6 και Τετάρτη 25/6, ώρα 20.00
“Ο Κυρ Λεωνίδας μπροστά στην αντίδραση” του Ιον Λούκα Καρατζιάλε. Θεατρική παράσταση  σε συνεργασία του ΒΠΚ με το θεατρικό στούντιο επαγγελματιών καλλιτεχνών της διασποράς, στο  πλαίσιο του πολιτισμικού συλλόγου “Σύγχρονα Βαλκάνια” και με την υποστήριξη DPRRP (Τμήμα  “Πολιτικές” για τη σχέση με τους Ρουμάνους από όλη τη Γη, του Υπουργείου Εξωτερικών της  Ρουμανίας).  24/6 παράσταση στα ρουμάνικα και 25/6 παράσταση στα ελληνικά.
Αίθουσα Θεάτρου
Τρίτη 24/6, ώρα 20.00
“Φυσιορύθμιση, μια προληπτική και θεραπευτική προσέγγιση σε θέματα υγείας”. Κύκλος  διαλέξεων πάνω σε θέματα φυσικής υγείας. 1.Εισαγωγή στην Ομοιοπαθητική. 2.Η άγνωστη  θεραπευτική δύναμη του νερού. Ομιλητής: Δρ Αθανάσιος Δούλαλας, Kαρδιολόγος, Διδάκτωρ  Πανεπιστημίου Αθηνών, Mέλος ΜΕΟ, μέλος ΕΕΟΙ.
Αίθουσα Πολιτιστικών 4ου ορόφου
Τετάρτη 25/6, ώρα 20.00
Έκθεση των εργαστηρίων -ενηλίκων και παιδικών- του Β.Π.Κ. Διάρκεια έκθεσης 25-30/6.
Αίθουσα Εικαστικών Α΄ 5ου ορόφου
Τετάρτη 25/6, ώρα 20.30
“Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια”. Θεατρική παράσταση του Α. Κασόνα από τη θεατρική ομάδα του  19ου ΓΕΛ (Μαρασλείου) Θεσσαλονίκης.
Αίθουσα Πολιτιστικών 4ου ορόφου
Πέμπτη 26/6, ώρα 17.30
“Εφαρμογές Συμβουλευτικής Ψυχολογίας στη σχολική κοινότητα. Η εμπειρία του  Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ανατολικής Θεσσαλονίκης”. Ημερίδα του Συμβουλευτικού Σταθμού  Νέων (ΣΣΝ) της Δ/νσης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Αίθουσα Πολιτιστικών 4ου ορόφου
Παρασκευή 27/6, ώρα 20.00
Ο Κήπος της Ελεύθερης Σκέψης παρουσιάζει τη διάλεξη της Λίντας Παπαϊωάννου “Αρχαιοελληνική ήθη  και έθιμα που διοχετεύθηκαν μέσα στο χριστιανισμό”.
Αίθουσα Θεάτρου
Δευτέρα 30/6 και Τρίτη 1/7, ώρα 21.00
“Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων”. Ένα θεατρικό ταξίδι του  28ου Λυκείου Θεσσαλονίκης για όλες τις ηλικίες, μία πρόκληση αυτοανακάλυψης προς τη χώρα των καθημερινών μας θαυμάτων.
Αίθουσα Θεάτρου
Τετάρτη 2/7, ώρα 20.00
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μια μουσική εκδήλωση με  τραγούδια που έμειναν αναλλοίωτα στο χρόνο από τη διεθνή ποπ σκηνή.
Καλοκαιρινη εκστρατεια 19/6/2014 ημερα του ανεμου 
Την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 στο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου πραγματοποιήθηκε η δράση “Ημέρα του ανέμου”. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να μάθουν για το βόρειο και το νότιο, τον ανατολικό και το δυτικό άνεμο! Κατασκεύασαν το δικό τους ανεμοδείκτη για να μπορούν να τους διακρίνουν! Ευχαριστούμε την αρχειονόμο-βιβλιοθηκονόμο Γεωργία Νότζιου!
ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ 2014-ΒΠΚ
ΤΡΙΤΗ, 17 ΙΟΥΝΙΟΥ
Ημέρα του κρύου και του ζεστού
Θα παίξουμε με το κρύο και το ζεστό και θα αφηγηθούμε ιστορίες. Για παιδιά 5-8 ετών. Με  τις θεατρολόγους-εμψυχωτές Αγγελική Βατσάκη, Μέλανη Βαρβανίδου.
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ Ημέρα του ανέμου
Μαθαίνουμε για το βόρειο και το νότιο, τον ανατολικό και το δυτικό άνεμο, κατασκευάζοντας έναν ανεμοδείκτη. Για παιδιά 8-12 ετών. Με την αρχειονόμο – βιβλιοθηκονόμο Γεωργία Νότζιου.
ΤΡΙΤΗ, 24 ΙΟΥΝΙΟΥ
Το παιχνίδι των καινούριων
βιβλίων
Ελάτε να γνωρίσουμε τα καινούρια βιβλία της βιβλιοθήκης παίζοντας: μαντεύουμε τους τίτλους, κάνουμε παντομίμα, ξεχωρίζουμε τις εικόνες, ξεφυλλίζουμε τις σελίδες. Για παιδιά 6-12 ετών.
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΙΟΥΝΙΟΥ Ημέρα του θυμάμαι και του ξεχνάω
Φτιάχνουμε ένα παιχνίδι memory για να παίξουμε στη Βιβλιοθήκη. Με την αρχειονόμο – βιβλιοθηκονόμο Γεωργία Νότζιου. Για παιδιά 6-12 ετών.
ΤΡΙΤΗ, 1 ΙΟΥΛΙΟΥ
Αρχή και τέλος μιας ιστορίας
Κάθε τέλος είναι και μια καινούρια αρχή. Ξεκινάμε από το τέλος μιας ιστορίας σε ένα βιβλίο και αφηγούμαστε τη συνέχεια φτιάχνοντας τη δική μας ιστορία. Για παιδιά 6-12 ετών.
ΠΕΜΠΤΗ, 3 ΙΟΥΛΙΟΥ Ημέρα των δυνατών και των αδυνάτων
Διηγούμαστε ιστορίες από την καθημερινή μας ζωή που πιστεύουμε πως ήμασταν αρκετά γενναίοι και παίρνουμε το παράσημό μας. Για παιδιά 6-9 ετών. Με την παιδαγωγό Μαρίνα Κουγιουμτσίδου.
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ημέρα του άγριου και του ήμερου
Διαβάζουμε το βιβλίο του Μωρίς Σεντάκ «Εκεί που κατοικούν τα άγρια τέρατα» και ζωγραφίζουμε τον εαυτό μας σαν το αγαπημένο μας ζώο. Για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Με την παιδαγωγό Λίνα Χαλκιοπούλου.
ΤΡΙΤΗ, 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Μέρες της γης και του ουρανού
Ζωγραφίζουμε πάνω σε χαρτί τοπία της γης, χωράφια, πόλεις, δρόμους, χωριά και τοπία του ουρανού, τον ήλιο, το φεγγάρι, τα
αστέρια, τους γαλαξίες. Κατόπιν κάνουμε κολάζ για να ενώσουμε τη γη και τον ουρανό με όλα τα μέσα που έχει εφεύρει ο άνθρωπος. Για παιδιά 8-12 ετών.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ-συνεχίζεται η έκθεση στο ΒΠΚ
συνεχίζεται στο Βαφοπούλειο
το Εικαστικό πανόραμα-συλλογή της Αγιορειτικής Εστίας:
«ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: ένα Καλειδοσκόπιο».
Διάρκεια έκθεσης: έως 22/6
περιλαμβάνει Εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, σχεδίων, ντοκουμέντων, κειμηλίων, μακετών και βιβλίων από παλαιότερες εκθέσεις της Αγιορειτικής Εστίας

You may also like...