Βαλκανικά μαγειρέματα στο Τρίγωνο Ορεστιάδας

Εκδηλώσεις με θέμα «Βαλκανικά μαγειρέματα στο Τρίγωνο», διοργανώνει από την Παρασκευή 31 Αυγούστου έως και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στο Σπήλαιο Τριγώνου Δήμου Ορεστιάδας, ο Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Τριγώνου «Η Γαία». Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Εμπορικό και βιοτεχνικό επιμελητήριο Αδριανούπολης, την Ένωση εστιατόρων μαγείρων Στάρα Ζαγόρας, το Εμπορικό και βιοτεχνικό επιμελητήριο Στάρα Ζαγόρας, και με την υποστήριξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, του Δήμου Ορεστιάδας, του Επιμελητηρίου Έβρου και της Ένωσης πολιτιστικών φορέων Έβρου.
Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάπτυξη τουριστικού ενδιαφέροντος για την περιοχή με την ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και των τοπικά παραγόμενων προϊόντων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα γίνει επίδειξη ανοίγματος παραδοσιακού φύλλου από μάστορες Έλληνες, Βουλγάρους και Τούρκους καθώς και η ανάδειξη των κοινών χαρακτηριστικών τους.
Επίσης, επίδειξη εφαρμογών παραδοσιακού φύλλου στην σύγχρονη γαστρονομία από τον chef της Ελλάδας Νίκο Φωτιάδη, της Βουλγαρίας Σβετεζάρ Νένοφ και της Τουρκίας Kemal kilic καθώς και Έκθεση τοπικών προϊόντων από 15 τοπικές επιχειρήσεις.
Τέλος θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Κοινές διατροφικές συνήθειες των λαών της περιοχής».

You may also like...