Αnimation Storytelling Workshop στην Αθήνα

Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Eπικοινωνίας-ΕΚΟΜΕ σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α στην Αθήνα και το πρόγραμμα American Film Showcase πραγματοποιούν στην Αθήνα από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2022 το εκπαιδευτικό σεμινάριο για επαγγελματίες του animation με θέμα: “Animation Storytelling Workshop: Pitching Your Animation Project in the Global Market”. Το σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Κατά τη διάρκεια του εντατικού εκπαιδευτικού σεμιναρίου, κορυφαία στελέχη της βιομηχανίας animation θα παρουσιάσουν στους συμμετέχοντες όλα τα απαιτούμενα εργαλεία για την εξέλιξη των έργων τους, πρακτικές ορθής παρουσίασης των έργων σε παραγωγούς και studios για την προσέλκυση χρηματοδότησης υλοποίησης του έργου, και τρόπους προώθησης των έργων στο παγκόσμιο κοινό.

Μετά το open call προς τους επαγγελματίες του animation τον Ιούλιο 2022 επελέγησαν 10 υπό εξέλιξη έργα, με έναν έως τρεις συμμετέχοντες ανά έργο. Ολοκληρώνοντας το σεμινάριο, οι ομάδες που έχουν επιλεγεί να συμμετάσχουν, θα κληθούν να παρουσιάσουν την τελική πρότασή τους σε κοινό και επαγγελματίες.

Συνεχίζοντας την αδιάλειπτη στήριξη στους επαγγελματίες του ελληνικού animation και την προώθηση της Ελλάδας ως ιδανικoύ προορισμού για την παραγωγή animation διεθνώς, το ΕΚΟΜΕ, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και το AFS – στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με το Διεθνές Φεστιβάλ Animation Animasyros-  θα παρουσιάσουν το σεμινάριο για πρώτη φορά στις 24 Σεπτεμβρίου στο πρόγραμμα Animasyros Agora, σε επίπεδο masterclass. Oι εκπρόσωποι του ΕΚΟΜΕ, του AFS και οι εκπαιδευτές θα περιγράψουν αναλυτικά στο κοινό των επαγγελματιών τη δομή και τη στόχευση του προγράμματος, του οποίου αντικειμενικός στόχος είναι η επαγγελματική ενδυνάμωση των συμμετεχόντων με όρους διεθνούς αγοράς.

————-

Πληροφορίες:

Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας – ΕΚΟΜΕ

Αλεξάνδρου Πάντου & Φραγκούδη 11

Καλλιθέα

Τηλ: 214 4028 740

Email: communication@ekome.media

You may also like...