Αφιέρωμα στον Pier Paolo Pasolini

Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, σε συνεργασία με ETPBooks, Associazione Culturale IMAGO, A.I.A.L., S.E.P.I., Società Filellenica Itaiana, Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάζουν το αφιέρωμα στον Pier Paolo Pasolini με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6 Οκτωβρίου 2022 στις 6.00 μ.μ. με τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης, ενώ θα προηγηθεί συζήτηση με θέμα “Ο Παζολίνι και η Ελλάδα”, στην οποία θα συμμετάσχουν ο καθ. Marco Galdi (Πρόεδρος της Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας), η καθ. Irene Chirico (Πανεπιστήμιο του Σαλέρνο), ο καθ. Brunodi Marino (Ιστορικός της κινούμενης εικόνας), ο καθ. Massimo Fusillo (Πανεπιστήμιο της Λ’ Άκουιλα) και ο καθ. Alberto Granese (πρόην Πανεπιστήμιο του Σαλέρνο). Θα ακολουθήσει στις 7.45 μ.μ. η προβολή της ταινίας Appunti per un’ Orestiade africana (με ελληνικούς υπότιτλους).

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης μια σειρά προβολών ταινιών του Pasolini, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

13 Οκτωβρίου – Medea

26 Οκτωβρίου – Edipo re

9 Νοεμβρίου – L’accattone

15 Νοεμβρίου – Mamma Roma

Όλες οι ταινίες θα ξεκινήσουν στις 7 μ.μ. με αγγλικούς υπότιτλους.

Κλείνοντας, στις 24 Νοεμβρίου και ώρα 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο ένα στρογγυλό τραπέζι, το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα “Ο Παζολίνι και η Ελλάδα” στην οποία θα συμμετάσχουν ο καθ. Γεράσιμος Ζώρας, ο καθ. Ιωάννης Τσόλκας, η καθ. Μαρία Χατζηκυριακίδου, η καθ. Μαρία Σγουρίδου, ο καθ. Διονύσης Αλεβίζος, η καθ. Ιωάννα Τύρου, η καθ. Βασιλική Μπάρμπα.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή έως τις 25 Νοεμβρίου στο Ιταλικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 4 μ.μ. έως τις 6 μ.μ.

You may also like...