“Αφιέρωμα στον Μότσαρτ” 260 χρόνια από τη γέννησή του

afisaΗ Κ.Ο.Θ. τιμά τα 260 χρόνια από τη γέννηση του Μότσαρτ, με τρία υπέροχα έργα που αποτυπώνουν ένα μέρος του αστείρευτου πλούτου της γραφής του ‘αγαπημένου του Θεού’. Για τον Μότσαρτ έχουν ειπωθεί και γραφεί σχεδόν τα πάντα, στην προσπάθεια να εξηγηθεί η σπάνια μεγαλοφυΐα του. Το αστείρευτο μουσικό του ταλέντο, η απόλυτη ορθότητα του αυτιού του και η εκπληκτική μνήμη του, σε συνδυασμό με μία σπάνια λεπτότητα αισθημάτων δημιούργησαν τη μουσική που «ξεπερνά τη γνώση», όπως έχει εύστοχα σημειωθεί. Στα 35 μόλις χρόνια της ζωής του πρόλαβε και έγραψε περισσότερα από 600 συνθετικά έργα και τελειοποίησε την τέχνη της κλασικής σύνθεσης σε όλα της τα είδη.
Το πρόγραμμα ξεκινά με την Εισαγωγή από τη δίπρακτη opera seria ‘Η επιείκεια του Τίτου’, ένα είδος που άνθησε την εποχή του μπαρόκ και το οποίο ο Μότσαρτ ουσιαστικά αναβίωσε με το έργο αυτό μέσα σε ένα πλαίσιο μεγαλοπρεπούς κλασικισμού. Ακολουθεί το αριστουργηματικό 3ο κοντσέρτο για βιολί σε σολ μείζονα, ένα από τα πλέον δημοφιλή κοντσέρτα για βιολί του ρεπερτορίου, πλούσιο σε μελωδίες και εναλλαγές ρυθμών, που το ερμηνεύει ο ταλαντούχος βιολονίστας Μικέλ Μιχαηλίδης. Η συναυλία ολοκληρώνεται με την τελευταία και πλέον επιβλητική συμφωνία του Μότσαρτ, την 41η σε ντο μείζονα, που αποτελεί ένα έργο-σταθμό στην ιστορία της μουσικής.
Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, ώρα 20:30
Αίθουσα Τελετών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Διεύθυνση ορχήστρας: Paul Chiang
Βιολί: Μικέλ Μιχαηλίδης
Πρόγραμμα:
Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ:
Εισαγωγή από την όπερα ‘Η επιείκεια του Τίτου’
Κοντσέρτο για βιολί αρ.3 σε σολ μείζονα, Κ.216
Συμφωνία αρ. 41 σε ντο μείζονα, Κ.551

Τιμές εισιτηρίων:
Πλατεία 15 €
Εξώστης/Θεωρεία 10 €
Μειωμένο 5 €
Προπώληση εισιτηρίων από το εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ. στην πλατεία Αριστοτέλους
2310 236990 και από το www.tsso.gr
Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου:
Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, Α.Μ.Ε.Α., κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, διοικητικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτικό προσωπικό Α.Π.Θ., μέλη Χ.Α.Ν.Θ.
Ακούτε κάθε Τρίτη 18:00-19:00 την εκπομπή ‘Η Κ.Ο.Θ. στην Ελληνική Ραδιοφωνία’ με τον Θανάση Γωγάδη, από τον 9,58 fm και το Γ’ Πρόγραμμα

You may also like...