Αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο στην Ελλάδα

Αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο στην Ελλάδα

Η κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ παρουσιάζει στην Ξάνθη το αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο στην Ελλάδα. Μια εβδομάδα με εξαιρετικές ταινίες στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης, από την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 καθημερινά στις 21.00.

Οι ταινίες του αφιερώματος είναι:

  1. Comedians, Gabriele Salvatores – 2021 (Comedians, Γκαμπριέλε Σαλβατόρες – 2021)
  2. Una storia senza nome, Roberto Andò – 2018 (Μια ιστορία χωρίς όνομα, Ρομπέρτο Αντό – 2018)
  3. Il cattivo poeta, Gianluca Jodice – 2020 (Ο κακός ποιητής, Τζανλούκα Γιόντιτσε – 2020)
  4. Tutto il mio folle amore, Gabriele Salvatores – 2019 (Όλη η τρελή αγάπη μου, Γκαμπριέλε Σαλβατόρε – 2019)
  5. Occhi blu, Michela Cescon – 2021 (Μπλε μάτια, Μικέλα Τσεσκόν – 2021)
  6. Dogman, Matteo Garrone – 2018 (Dogman, Ματέο Γκαρόνε – 2018)

Οι ταινίες θα προβάλλονται στην πρωτότυπη γλώσσα με Ελληνικούς υπότιτλους..

*Αναλυτικά για τις ταινίες στο ημερολόγιο πρόγραμμα της ΦΕΞ ΕΔΩ

Σχετικά με το αφιέρωμα

Για την όγδοη χρονιά το αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο στην Ελλάδα επιστρέφει “ζωντανά” έπειτα από δυο χρόνια ηλεκτρονικής αποκλειστικά λειτουργίας λόγω της πανδημίας. Φέτος το αφιέρωμα, μια διοργάνωση του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο AIAL και την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Tempo Forte, θα παρουσιάσει έξι ταινίες αντιπροσωπευτικές της πιο πρόσφατης Ιταλικής κινηματογραφικής παραγωγής. Οι ταινίες του αφιερώματος θα προβάλλονται σε 22 πόλεις στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών της Ελλάδας (ΟΚΛΕ).

Το αφιέρωμα εντάσσεται στην ευρύτερη προβολή του Ιταλικού κινηματογράφου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο AIAL σε συνέργεια του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών και φέτος αποτελείται από: το φεστιβάλ Οπτασίες της Σαρδηνίας της Ταινιοθήκης της Μπολόνια, το αφιέρωμα 10 Corti in giro per il mondo (10 ταινίες μικρού μήκους ταξιδεύουν στον κόσμο) και το Short Film Day (πρωτοβουλίες του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου Μικρού Μήκους σε συνεργασία με τον Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνούς Συνεργασίας), το αφιέρωμα Cinema Made in Italy – Athens σε συνεργασία με την Τσινετσιτά και την Ταινιοθήκη της Ελλάδας, καθώς τη συμμετοχή σε διάφορα δρώμενα στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΦΕΞ

Από τις παλαιότερες στην Ελλάδα,(1971) με πλούσιο πρόγραμμα σε κινηματογραφικά αφιερώματα.

 Οι συνεργασίες της με άλλα φεστιβάλ και λέσχες φέρνουν δημιουργούς στην πόλη και δίνουν το βήμα σε νέους κινηματογραφιστές. Ακόμη συμμετέχει σε παραγωγές που γίνονται στην Ξάνθη και οργανώνει μαθήματα, σεμινάρια, παραγωγές  και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Στεγάζεται πλέον στον πολυχώρο του μουσείου με νέο εξοπλισμό καλή ποιότητα εικόνας και χωρητικότητας 50 ατόμων.

Υπεύθυνος – συντονιστής: Γιώργος Μπακαλίδης, εκπαιδευτικός

Μέλη συντονιστικής: Πασχάλης Ξανθόπουλος, σκηνοθέτης – Δημήτρης Κεσουδάκης, μηχανικός, Γιάννης Γούλας, οικονομολόγος, Ελισάβετ Γιαννίκη δικηγόρος

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης /πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη  Τηλ.: 25410 25421 – 6937120986 fexanthis@gmail.com   fexorg@otenet.gr  www.fex.org.gr  https://www.facebook.com/FEXANTHI

You may also like...